SON DAKİKA
Hava Durumu

Yapay zeka teknolojisi iş gücünün yüzde 40’ını etkileyebilir

Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından yapılan bir araştırma, yapay zeka teknolojisinin iş gücünün yüzde 40’ını etkileyebileceğini ortaya koydu.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2024 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2024 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursadameydan.com/
Yapay zeka teknolojisi iş gücünün yüzde 40’ını etkileyebilir

Dünya genelinde önemli bir gelişme olarak görülen yapay zeka teknolojisinin iş gücüne yönelik potansiyel etkisi endişeleri arttırdı. Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından konuya ilişkin yapılan bir araştırma, yapay zekanın iş gücüne ve gelir dengesine yönelik etkisini ortaya koydu.
IMF raporuna göre yapay zeka, yüksek eğitimli profesyonellerin alanı olan incelikli akıl yürütme, problem çözme veya karmaşık veri yorumlama gibi yeteneklere ihtiyaç duyulan iş alanlarında insanların yerini alabilir. Yapay zekanın dünya çapındaki iş gücünün yüzde 40'ını etkileyebileceği ifade edilen raporda, bu oranın gelişmiş ekonomilerde yüzde 60'a kadar çıkabileceği kaydedildi.
IMF söz konusu çalışmada yapay zekanın toplum üzerindeki sonuçlarını tahmin etmenin zor olduğunu, ancak bu teknolojinin gelecekte gelir eşitsizliğini daha da arttırabileceğini belirtti. Yapay zekanın birçok alanda çalışma hayatına fayda sağlayabileceği ama gelişmekte olan ekonomilerin yapay zekanın avantajlarından faydalanma ihtimalinin çok daha düşük olduğu vurgulandı.

"Dünya teknolojik devrimin eşiğinde"
IMF Başkanı Kristalina Georgieva, dünyanın verimliliği, küresel ekonomik büyümeyi artırabilecek bir teknolojik devrimin eşiğinde olduğunu ancak bunun sonucunda bazılarının geçim kaynaklarını kaybedebileceğini söyledi. Konuyla ilgili çoğu senaryoya göre yapay zekanın eşitsizliği daha da kötüleştireceğini belirten Georgieva, politika yapıcıların teknolojinin toplumsal gerilimleri artırmasını önlemek için planlı olarak hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.