SON DAKİKA
Hava Durumu

Al sana zam...

Yazının Giriş Tarihi: 09.01.2025 16:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.01.2025 16:42

Evet bugün itibariyle emekli amcalarımızın alacağı zam oranı belli oldu. 15,74 . Bu arada bu emekli kervanının bir ferdide benim. Bize de artık gençler amca diyorlar. Varsın desinler. Yaşlanıyoruz ne kadar kendimize konduramasak ta.
Emekli maaşının gerçek ismi yaşlılık aylığıdır aslında. Emekli olduysak yaşlanmışız demek ki. Zamanı durduramayacağımıza göre, kabullenmekten başka çaremiz de maalesef yok.
Yarın için yazım hazırdı aslında lakin çok taze bir haber, emekliye yapılan zam. Tüm emekliler dört gözle bekliyordu açıklanacak oranı. Fakat şapkadan yine tavşan çıktı. Ne olacaktı ki. Hemen bilgisayarımın başına oturup yazmaya başladım düşüncelerimi, içimdeki kavgaları.
Fakirler cennete beş yüz yıl daha erken girecek diye bir başlık atıp yazılarımı din diyanet tarafına mı kaydırsam. Daha kolay olurdu yazması belki de.
Evet gerçekten emekli vatandaşlarımıza merhem olamayacak kadar düşük bir oran. Bu emekli maaşlarıyla hayata tutunmak her geçen gün biraz daha zorlaşıyor ama devletimiz bu kadarını uygun görmüş. Yapacak bir şey şuan için gözükmüyor. Belki de Cumhurbaşkanımız ekranlara çıkıp biraz daha yumuşatacak olayı.
Az evvel facebook da dolaşırken birisi emekli maaşını protesto etmek amacıyla; biri önderlik yapsın yürüyüş yapalım diye yazmış. Aldıkları düşük zammı, devleti yönetenlere seslerini duyurmak için. İyi. Yapın bakalım.
Yapın da, Bu emekli maaşları niye bu kadar düşük diye sakın düşünmeyin.
EYT emeklilik sistemimize çok büyük darbe vurmuştur. Zaten sıkıntılı bir emeklilik sistemimiz vardı. EYT buna tuz biber oldu. 43 yaşında gencecik, taşı sıksa suyunu çıkaracak gençlerimizi olmayacak bir yasayla emekli ederken niye EYT bu devlete zarar verir diye çıkıp yürümediniz. Hadi mevcut iktidar parti ve yandaşları koltuk gitmesin diye böylesine anlamsız bir emeklilik sistemine imza attılar.
Muhalefette onları oraya zorlayan en önemli faktördü. Bunu da asla unutmayacağız. Neymiş Maç bitmeden oyunun kuralları değiştirilmiş. Gerekiyorsa değişecek elbette. Her zaman olmaz yağma Hasanın böreği. Kendi cebinizden çıkacak olsa beş lira para kıyameti koparacak insanlar sessizce bu olayı seyrettiler maalesef.
Ne muhalefet partileri nede emekli maaşı almakta olan amcalarımız bu denli anlamsız bir yasaya sadece seyirci kaldılar. Sözüm ona hatta iktidarı sıkıştırmak için EYT guruplarının yanında olduklarını her defasında ispatlamaya çalıştılar. Hiç kimse çıkıp EYT bu ülkeye zarar verir Zaten sıkıntı içerisinde olduğumuz emeklilik sistemi, altından kalkılamayacak şekilde zarar görür diyemedi.
Neyse olan oldu. Yapılan onca emeklinin hakkını iptal edipte uygulayamayacaklarına göre olana rıza göstermekten başka elden bir şey gelmiyor. Hayırlısı.
Şimdi birde başka bir grup çıkmış EYT’yi bir iki günle kaçırıp yararlanamayanlar için hak aramaya çıkmışlar. Düzenleme yapılması gerektiğini söylüyorlar miting düzenliyorlar.
Lafa geldiğinde herkes milliyetçi herkes vatan aşığı. Ama kişisel çıkarlar devletimizin çıkarları ile kesiştiğinde ne milliyetçilik kalıyor ne vatan sevgisi.
Haksız değiller üstadım birileri mücadele etti ve söke söke aldılar erken emekliliği. Şimdi Bu düşüncede olanlar şanslarını zorlayacaklar. Bir ümit. Olur belki de. Hayalle yaşamak güzel ama bu ülkede hayallerin bazen gerçek olması anlık bir mesele.
Bana soracak olursanız dokuz bin iş günü primini doldurup, Erkeklerde 58, bayanlarda 55 yaş ile en erken emeklilik elde edilmelidir. Bunun haricindeki her düşünce ve uygulama ülkemize zarar verecektir.
Ya da herkesi emekli edelim çıkalım bu işin içinden.
Bizim çalışmaya, üretmeye ihtiyacımız var. İnsanımız o kadar günü birlik yaşıyor ki belki de erkenden emekli olup bir nebzede olsa kendini ve ailesini garantiye almak istiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.