SON DAKİKA
Hava Durumu

23 Nisan kutlu olsun

Yazının Giriş Tarihi: 29.04.2024 14:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.04.2024 14:43

Öncelikle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Çok güzel bir bayram geçirdik.

Bu bayram çocuklarımızın, gelecek çocuklarımızın… Bu bayram da çocuklarımızın çok güzel fotoğraflarını sosyal medyada gördük, herkese de gösterdik. Çok duyarlı ebeveynler olarak sosyal medyada çocuklarımızla birlikte çok aktifiz. Dijital dünyada çocuk mahremiyetini düşünmeden yapıyoruz bunu. Endişem bu…

Sanki pedofillerin önüne bu fotoğrafları döküyormuşuz gibi geliyor bana…

Sosyal medya çocuklarımızı birbirimize gösterirken onların kişisel bilgilerini fotoğraflarını ve videolarını yayınlarken aynı zamanda onların mahremiyetini de tehlikeye atıyoruz. 23 Nisan’da onların kostümlü fotoğraflarını bol bol yayınladık, paylaştık. Onları tepside sunduk kötü amaçlara. Onların dijital ortamda tacize, istismara ve diğer tehlikelere maruz kalma riskini artırdık.

Sadece bu değil gördünüz mü bilmem, bir kız çocuğuna suçlu bir sosyal medya fenomeninin taklidini yaptırıp sonra iki arkadaşına onu tutuklattırıp sahneden çıkardılar ve bunu sosyal medyada yayınladılar… Bir öğretmen böyle bir gösteriyi nasıl onayladı ona şaşırdım. Hadi onu geçtim ebeveynler çocuğun bu fenomeni taklit etmesini nasıl karşıladı acaba…

Dehşet verici paralarla alınan kostümlerle yapılan gösterilere, kostüm parası veremeyen ebeveynler alınmadı. Çocukları da gösterilerde yer bulamadı… Gösteriye girişlerde bilet kesildiğini duyduk.

Çocuk bayramında elinde balonla dolaşan bir çocuk balonun bir drona zarar verdiği sanılarak tekmelendi.

Bu bayramda bir özel eğitim merkezinde otizmli bir çocuk görevli tarafından dövüldü.

23 Nisan’ımız böyle geçti. Çocuklarımıza karşı bu kadar duyarlı davranabildik. Onları birbirimize göstererek, organizasyonlarımıza malzeme ederek ve hırpalayarak... Oysa ki, çocukların güvenli bir dijital ortamda büyümelerini sağlamalıyız.

Ebeveynler, öğretmenler, teknoloji şirketleri ve hükümet, çocukların mahremiyetini korumak için işbirliği yapmalı ve güvenli bir çevrimiçi ortam sağlamak için gereken adımları atmalı. Çünkü çocukların mahremiyeti, her şeyden önce gelir ve onların korunması, hepimizin sorumluluğu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.