SON DAKİKA
Hava Durumu

Good Bad Mother- İyi Kötü Anne

Yazının Giriş Tarihi: 01.05.2024 12:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.05.2024 12:04

2022 yılında yayınlanmış bir Kore draması olan dizi annelik ve aile içi ilişkileri konu ediniyor.

Kore dizileri genellikle aile, onur ve bağlılık gibi konulara odaklanır. "Good Bad Mother" da bu geleneksel değerleri ele alırken, modern toplumun karmaşıklıklarını da yansıtır.

Dizi, kötü bir anne olmaktan başka seçeneği olmayan Young Soon ve annesinin istediği gibi savcı olan ancak bir gün hafızasını kaybedip yeniden küçük bir çocuk gibi davranmaya başlayan oğlu Kang Ho hakkında iyileştirici bir komedi dizisidir.

Dizi, annelik kavramını derinlemesine ele alıyor ve bir anne olarak başarısızlık hisseden bir kadının içsel yolculuğunu izliyor. Aile içi ilişkiler, bağlılık ve fedakarlık gibi kavramları ön plana alıyor.

Adı kötü işlerde çıkmış bir inşaat firması sahibi, devlet tarafından alınan bir kararla domuz çiftliklerinin yıkımına karar verildiğini söylemeye geldiği evde teklifin kabul edilmemesi üzerine çiftliği ateşe verir ve bunun üzerine çiftlik sahibi hırpalanarak öldürülür. Açılan davada inşaat firması suçsuz bulunur Young-soon henüz küçük olan oğluyla başbaşa kalır.

 Young-soon hem ailesini hem de eşini kaybetmesine rağmen oğlu sayesinde hayata tutunur ve onu savcı olmak konusunda eğitir. Yeni bir köye taşınır ve orada bir domuz çiftliği satın alır. Sıfırdan bir hayata başlar. Komşuları birçok konuda yardımcı olur.  

Kang-ho bir savcı olur ve babasını öldüren inşaat firmasından intikam almak için elinden gelen her şeyi yapar. Aşkını feda eder, annesini birçok kere kırar. Sonunda ise çok büyük bir kaza geçirerek hafızasını kaybeder ve her şeyi yeniden öğrenmek zorunda kalır.

Kalbini kırdığı annesiyle birlikte yaşamaya başlayan Kang-ho yaşadığı her şeyi yeniden yaşamak zorunda kalır.

Unutsam ve yeniden izlesem diyebileceğiniz, birçok duyguyu bir arada yaşayacağınız çok güzel bir dizi İyi-Kötü Anne. Oyunculuklar muhteşem. Senaryo mükemmel…

Dizinin başrollerini; Ra Mi Ran, Lee Do Hyun paylaşıyor. Yönetmen koltuğunda ise Shim Na Yeon oturuyor.

Annelik, aile ve içsel mücadele gibi evrensel temaları ele alan dizi  karakterlerin derinliği ve karmaşıklığıyla sizi kendine çekecek.

İzleyiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.