SON DAKİKA
Hava Durumu

Ak Parti Başkan Bozbey’e “Operasyon yetkisi” niye verdi ki?

Yazının Giriş Tarihi: 22.04.2024 12:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 12:23

Bursa Büyükşehir Belediye meclisinde alınan her karar bu kentte yaşayan herkesin,belki de bu kentin gelecekte kaderini olumlu yada olumsuz yönde etkileyecektir.
Bir anlamda Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan kararlar Bursa'nın geleceği ile alakalıdır.Bu kentin geleceğini şekillendirecektir.
31 Yerel seçimlerin ardından CHP’den Başkanlık koltuğuna oturan Mustafa Bozbey’in Belediye Meclisin de çoğunluğunu elinde bulunduran Ak Parti ile yarışacağı bir “mücadele platformu” bir “Sınav platformu” olarak görünse de Başkan Bozbey’in tavrı ön plana çıkacaktır.
Bana göre asıl mücadele ve sınav, İlerleyen aylarda “vicdanlarda” yaşanacaktır...
Kim Bursa'nın hayrına el kaldıracak?
Belediye Meclisinin 2’nci toplantısında Başkan Mustafa Bozbey'in Belediye şirketlerinde “Genel kurul yapma ve atama yetkisi” talebinin Ak Parti oylarıyla kabul edilmesinin ardından başlayan tartışmalar konuşulmaya devam ediyor.
Konuyu “Ak Partiden Başkan Bozbey’e Operasyon yetkisi” başlığı ile gündeme taşıyarak “Böyle bir yetkiye neden ihtiyaç duyulduğunu sorgulamıştım…
Başkan Mustafa Bozbey böyle bir yetkiye niye ihtiyaç duydu ki ?  Yada Ak Parti üyelerinin çoğunlukta olduğu mecliste gündemde yer almamasına rağmen  böyle bir talebi onaylayarak Başkan Bozbey’e “Operasyon yetkisi” verdi…

Bakın;  
Benzer durum başka şehirlerde de yaşanmış.Belediye şirketlerinde yapılan genel kurul toplantılarında alınan kararların tescilinde Belediye Başkanı, Belediye encümeni,Belediye meclis kararının aranması hususunda Ticaret Sicil Müdürlüğünde tereddüde düşülmüş.Dolayısıyla,Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,Yerel yönetimler Genel Müdürlüğünden görüş sorulmuş.
Belgeleri yayınlayacağımız dan fazla ayrıntıya girmeden, gelen cevapta şu ifadeler yer alıyor; Belediye Şirketlerde Genel kurulların yapılması ve atama yetkisinin Belediye meclislerinde olduğu değerlendirilmiş. Bakanlar kurulu tarafından da böyle bir karar alınmış.

Ancak,bu durum daha sonra yargıya taşınmış ve Yargıtay 11.Hukuk dairesin 2020/449 E.ve 2020/5811 K.Sayılı içtihatın da tartışmalara son noktayı koymuş., Belediye Meclis kararına ihtiyaç olmadığını kesin hükümle karara başlayarak, Belediye şirketlerinde alınan kararların Ticaret Sicil de yayınlanmasının önünü açmış.
Sanırım Başkan Mustafa Bozbey böyle bir yetki isteyerek,hem kendini hem de Ak Parti meclis üyelerini test etmiş oldu.Bu yetki aynı zamanda Bursa adına “Samimiyet sınavı” olarak da değerlendirilebilir…
Her şey gönlünüzce olsun...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.