SON DAKİKA
Hava Durumu

Ak Parti’den Bozbey’e “Operasyon” yetkisi …

Yazının Giriş Tarihi: 17.04.2024 13:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 13:00

22 yıl aradan sonra öyle olaylarla karşılaşıyor öyle olaylara şahitlik ediyoruz ki bazen de şaşkınlığımızı gizleyemiyoruz. Hani derler ya "gözün bir anda gördüğünü,dil yıllarca söylese anlatamaz" diye...
Kısa bir hatırlatma yaparak devam edelim;
31 Mart seçimlerinin ardından  CHP’den Bursa Büyükşehir Başkanlık koltuğuna Mustafa Bozbey’in oturmasına rağmen kontrol Ak Partiye verildi.İlk meclis toplantısında Meclis Başkan vekillikleri başta olmak üzere “Encümen üyeleri” Ak partiden oluştu. Komisyonlarda Cumhur ittifakının hakimiyeti var.Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ne derse o karar alınıyor.
2’nc meclis toplantısında ise Başkan Bozbey İller Bankası üzerinden borçlanma ve yurt dışı kredi kullanma yetkisi aldı. Son 5 yıl Büyükşehir Belediyesini yöneten ve son seçimlerde koltuğu Mustafa Bozbey’e bırakan Alinur Aktaş’ın yönettiği Belediye bütçesi ibra edildi.
Ayrıca, bana göre de en önemlisi Ak Parti tarafından Başkan Bozbey’e “Operasyon” yetkisi verildi. Başkan Bozbey bundan sonraki süreçte Belediye şirketlerini Genel kurula götürebilecek.Şirket Müdürlüklerine kendi belirlediği isimlerin atamasını yapabilecek.
Takibimizde olan meclis toplantılarını ve alınan kararları üslubuna uygun şekilde aktarmaya çalışırken, esasen kimseyi rencide etmek gibi “nefsin hakimiyetine” girecek duygular taşıma gayretinde değilim.
Ama bir gerçeği vurgulamak istiyorum. Seçilerek gelen Belediye başkanı hangi partiden olursa olsun kendi ekibiyle çalışmak ister. Siyaseten makam sahibi olanların bugün  “Kurbanlık kuzu” gibi akıbetlerini beklemek yerine farklı bir tercihte bulunarak kendilerine yeni bir yol çizmesi en doğru olanıdır.
Birileri farklı yorumlamaya çalışmasın. Duruşumuzda bir değişiklik yok. Kıblemiz bellidir. Defalarca uyarmamıza rağmen uyarımızı dikkate almayanlar bugün bunun sonucuna katlanmak durumundadır.
Defalarca üstü kapalı mesajlar vermeye çalıştık. Belki birileri ders alırda yüzü kızarır diye… Uyarılarımız dikkate alınmadı ama süslü Ferhat gibi Belediye’den nemalanan bazı çapsızlar yalan-dedikodu ile malzeme üretme peşine düştü.(Başkan Bozbey’den ricam olacak. Süslü Ferhat ve ekibinin Bursa Büyükşehir belediyesini ne kadar söğüşlediğini Bursa kamuoyu bilmek istiyor.Bu talebim her meclis toplantısının ardından devam edecek)
Meclise dönersek, daha önce belirttiğim gibi karşılıklı anlayışın ilerleyen günlerde Bursa'ya artı katkısı olacaktır.
Burada farklı bir noktaya dikkat çekmek istiyorum; CHP'lilerin de artık ayakları yere basmaya başlamalı. Yıldırımda yaşanan talihsiz bir olayın sürekli gündemde tutulmak istenmesi, özür dilenmesine rağmen MHP’li meclis üyesinin 2’nci meclis toplantısında yeniden rencide edilmek istenmesinin ilerleyen günlerde mutlaka bir karşılığı olacaktır.
Hukuka intikal etmiş bir olayın üzerinde tepinmenin ne Başkan Mustafa Bozbey’e ne de  CHP’ye bir katkısı olmayacağı gibi etki-tepkiyi doğuracaktır. Bana ulaşan bilgilere bakılırsa tekrarı durumunda meclis toplantılarında ciddi tıkanma yaşanabilir.
Son sözüm;
“Kin ve nefreti” üzerinde kalkan yapanlar siyasette de başarılı olamaz…
Siyasetle birlikte,Bursa kaybeder..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.