SON DAKİKA
Hava Durumu

Ak Parti teşkilatları O heyecanı yakalamış…

Yazının Giriş Tarihi: 22.04.2023 13:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.04.2023 13:47

Seçime sayılı günler kaldı.Hükümetin aylar öncesinden 2023 seçimlerini işaret etmesinin ardından,mega projeler tek tek hayata geçiriliyor.EYT gibi Kronikleşmiş sorunlar çözüme kavuştu.Deprem Bölgesinde binlerce konutun yapımına başlandı.

Sağlık sektöründe atılan adımlar,yapılan köprüler ve otobanların ardından yerli otomobil Togg’un yollarda boy göstermesi,Karadeniz gazının 2,5 yıl içinde karaya çıkarılarak ana şebekeye bağlanması,vatandaşa ucuz gaz temini noktasında atılan adımların sokağa mutlaka bir yansıması olacaktır.

Oluyor da..

İktidar Partisi tarafından atılan adımlar,hem ekonomik,hem siyasi hem de sosyolojik alanda kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı.2 Yıl süren Pandemi döneminin ardından yaşanan deprem felaketlerine rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ortaya koyduğu performansın etkisiyle halk yeniden sandığa gidecek.

Esasen,ilginç olan bu süreçte siyaset üzerinden yapılmak istenen kirlenmenin önü bir daha hiç açılmayacakmışçasına kapanacağı döneme giriliyor.Bu dönemde Toplumun bütünlüğünü sağlama,kişisel çıkarlara karşı toplumun çıkarlarını korumak,tahrip edilmek istenen milli ve manevi değerlerimizi güvence altına almak siyasetin ilk hedefleri arasında yerini alacak gibi duruyor.

Diğer bir anlamda 14 Mayıs günü Vicdanlar konuşacak. Buna rağmen, birileri hala Ak Partiyi kuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve onun yol arkadaşlarının ne yapmak istediğinin farkında bile değil ki, PKK’nın siyasi uzantısı HDP tarafından kendilerine verilecek desteğe umut bağlamış.

Bursa ekseninde siyasi gelişmelere baktığımızda,özellikle Ak Parti cephesinde yaşanan hareketlilik gözlerden kaçmıyor.Ak Parti İl Başkanı Başkan Davut Gürkan Başkanlığında teşkilatlar kenetlenmiş,yeni dönemin hazırlıklarında son aşamaya gelinmiş.

Önceki gün Merinosta yapılan Bayramlaşma töreninde bunun emarelerini gördük.Ak Parti teşkilatları seçim heyecanını yakalamış.Bir kaç eksiğe rağmen 21 yıldır iktidarda bulunan partinin geçmiş dönem Belediye Başkanları,meclis üyeleri hatta milletvekilleri bayramlaşmada yerini almış..İttifak ortakları MHP,BBP ve Yeniden Refah partisinde temsilcilerinde katıldığı Bayramlaşma töreninin yapılan konuşmalarda ortaya konulan ana temada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi için atılacak adımlara defalarca vurgu yapıldı.

Törende dikkat çeken diğer bir konu ise Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank’ın Bursa’da kabul görmesi. Salona gelişinde ve kürsüye çıktığında uzun süre alkış alması…

Şunu ifade etmek istiyorum…

Özellikle sosyal medya üzerinden yapılan algı operasyonlarıyla seçim zorlu bir sürece sokulmak istense de son anketlere göre Ak Parti Bursa’da bile hala birinci parti…Arkasında Anadolu insanı var.Arkasında Türk, Kürt, Çerkez, Boşnak, Laz,Abaza,Gürcü milyonlarca insan var.Bu destek artarak devam ediyor.

Diğer tarafta Millet ittifakının açık desteğini ilan eden HDP var. Kürt hareketi olarak ortaya çıkan HDP'nin arkasında eli kanlı terör örgütü PKK var, Fransa Komünist Partisi var, darbeciler, vesayetçiler, paralelciler ve Ermeni diasporası var.(Bunu Davutoğlu açıklamıştı)

Şimdi bu noktada, Kürt kökenli vatandaşlar sandığa gittiğinde nasıl bir karar vereceklerini mutlaka ama mutlaka vicdanlarına soracaklardır. Yine mütedeyyin kesimden oy almayı umut edenler hayal kırıklığına uğrayabilir.

En büyük hayal kırıklığını da CHP Bursa teşkilatları yaşayabilir. Milletvekili listelerinde kendi adaylarını ikinci plana atarak “Garanti vekil pazarlığı” ile Deva,Gelecek ve SP ye alan açan CHP beklentilerine karşılık bulamayabilir.

Bekleyip görelim..

Henüz kantara çıkma cesaretini bile gösteremeyen Partilere umut bağlayanların umutları yarım kalır.Diğer önemli bir konu ise CHP içinde bulunan Atatürkçülerin,ulusalcıların hatta Muharrem İnce’nin küçük partiler tercih edilmesi seçimlerde önemli bir etken olarak karşımıza çıkacaktır..

Şurada seçime ne kaldı ki..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.