SON DAKİKA
Hava Durumu

Aydın;Bursa’nın kaderini niye Bursalılar belirlemesin...?

Yazının Giriş Tarihi: 24.04.2024 15:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 15:21

Bir şehirde bilerek ya da bileyerek yanlışlık yapılıyorsa, bu yanlışa da “yanlıştır” diyebilmek erdemliliktir.
Bu düşüncelerin de halkla paylaşılmasının ardında bir şeyler aramak yada “dedikodu” diyerek geçiştirmek mantık dışıdır.
Sırf birileri memnun olsun diye kapalı kapılar ardında çevrilen entrikalara ses çıkarmamanın hiç bir dayanağı olamaz.
Ayrıca Bursa’ya da hiçbir şey kazandırmaz.
Bursa'nın kaderini Ankara değil,Bursa’da yaşayan Bursalılar belirlemeli.
Bursa yerel yönetim erklerinin devre dışı bırakılarak yapılaşmaya gidilmesinin hala sancıları yaşanıyor.
Bakın;
Doğanbey TOKİ herkesin ağzında sakız olmuş.
İnsanlar haksızda değil.Doğanbey TOKİ Bursa’nın göbeğine saplanmış bir hançerdir.Çok büyük yanlış yapılmıştır..
Bu bölgeye yakın ikamet eden birisi olarak yapılma aşamasında ve ilerleyen yıllarda bu yapılaşmanın yanlışlığına dile dikkat çekerek şu ifadeleri kullanmıştım;
“Binalar arası hava koridorları dikkate alınmamış.Uludağ’dan artık rüzgâr esmiyor. Doğanbey yüzünden alt mahalleleri yaz aylarında sinekler basıyor. Neyse ki aynı kanı taşımaya başladık,akraba olduk.İnşaatların bir an önce durdurulması gerekir” uyarısını yapmış,gazetedeki köşemde dile getirmiştim.
Ancak bireysel mücadelelerle sonuç alınamayacağını bir kez daha görmüş olduk.
Şimdi sormak istiyorum;
Doğanbey yapılırken, bu kentin Akademik odaları yok muydu?  
Her defasına mahkemeye koşanlar, suç duyurusunda bulunanlar burada niye tavır almadılar .Yada proje değişikliğine gidilmesini sağlayamadılar.Bugün bile merak ediyorum.
Geçin bunları…
Yıllar önce Paşa Çiftliğini gündeme taşıyan CHP’li İlhan Demiröz’den sonra bugün de MHP’li Cemil Aydın sesini yükseltiyor..
“Bursa’nın kaderini niye Bursalılar belirmesin?” diyerek şunları söylüyor Osmangazi eski MHP Meclis üyesi Cemil Aydın;
“Kupon arazi olarak ta nitelendirilen Paşa Çiftliği bu ve benzeri yerlerde Bursa ranta kurban edilmesin. Eski Tütün Depoları Arazisinin durumu ortada.Demirtaş Yolu üzerindeki TEKEL'e ait eski tütün depoları arazisinden.81 bin 350 metrekarelik devasa alan TEKEL özelleştirildikten sonra Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na geçti.İmar çıkarma yetkisi de bulunan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 2012'de imara açtığı bölgeyi konut alanı, ticaret alanı, özel sağlık alanı ve park alanı olarak 4 bölüme ayırdı.1.50 emsal değeri belirlerken yüksekliği serbest bıraktı.İmar değişikliğinin ardından, hemen karşısında da modern siteler bulunan arazinin çok büyük paralara satılması planlandı.İki defada ihaleye çıkıldı. Ancak istenen rakamlara ulaşılamayınca arazi elde kaldı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı da devasa araziyi son olarak TOKİ'ye devretti. Arazi uzun yıllardır boş olarak bekliyor.Oysa çevre semtlerin bölgede hastane isteği uzun zamandır gündemde.”
Bölgede yapılaşmaya ve rant getirisine de dikkat çekiyor Cemil Aydın ve ekliyor; “Yerel yönetimler yasasında merkezi idare kurumlarının imar uygulama planları yapmasına kısıtlama getirilmişti. Dolayısıyla, yerel yönetim erkleri bu araziyi kamu adına sahiplenmeli ve de gerekirse bölgeyi meclis kararlarıyla rekreasyon alanına alarak hukuksal sürece hazır olduğunu irade beyanı olarak ortaya koymalıdır.Elbette ki en önemli unsur Bursa'nın değerlerinin Bursa yerel yönetim erklerince değerlendirilmesidir.”
Osmangazi Belediye meclis toplantısında da konu gündeme gelmiş. MHP’li Cemil Aydın,Bursa yerel yönetim erklerinin yok sayıldığı Ankara merkezli bir uygulama planı ile karşı karşıya kalabileceği uyarısı yapmış.
Yapılacak tek şey uyarıları dikkate almak..
Doğanbey TOKİ,ardından Eski Tütün depolarına ait arazisi sonrasında Nilüfer'de Vergi Dairesi bitişiğindeki Kültür Merkezi Alanı olarak anılan arazinin Hazine tarafından İlbank'a satılarak Banka Bölge Müdürlüğü binası olarak uygulamaya konulması..Son olarak da  Paşa Çiftliği Arazileri üzerinde yapılmak istenen çalışma…
Yerel yöneticiler başta olmak üzere topyekun tavır alma kültürümüzü ortaya koymalıyız.
Bursa hepimizin..

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.