SON DAKİKA
Hava Durumu

Barışıcı'dan, kongre çağrısı..."Vebali ağır olur"

Yazının Giriş Tarihi: 17.12.2023 10:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.12.2023 10:58

Borç batağına sürüklenerek süper ligden düşen,bugün ise ayakta kalmak için mücadele eden Bursaspor’da ilginç bir o kadar düşündürücü dönemlere tanıklık ediyoruz.

Bursaspor’un bugüne kadar içinde bulunduğu en büyük sorun kesinlikle imkansızlıklar değil bütün gelişim alanlarına vakıf, ahlakın ve şefkatin emrinde hareket edecek bir inisiyatifin ortaya konulamaması..

Şöyle geriye doğru bakıldığında son 10 yılda Bursaspor’da ortaya çıkan yönetim zafiyetleri birer ibret vesikası olarak hafızalarda yerini almaya devam ediyor.

Hüznümüzün içimizde biriktirdiği tortu bugüne kadar yazılıp çizilenler Kaf dağının sadece görünen kısmı ile sınırlı olsa da,önemli olan Bursa’nın markası,değeri Bursaspor’un ayağa kalkmasının önünü açmaktır..

Bulunduğu yerde bile taraftara kabus yaşatan zihniyetin vurdumduymazlığı, Bursaspor sevdalılarının hassasiyet kaynağını fokur fokur kaynıyor ki,kulübün Özlüce tesisleri zaman zaman protestolara sahne oluyor..

Mevcut yönetimin durumu ortada...

Başkanlık koltuğunda oturan Recep Günay'ın  “Destek verilmezse kulüp kapanabilir” ifadelerinin ne anlama geldiğini yorumlamaya bile gerek yok..

Bursaspor’da bugüne kadar yapılan usulsüz harcamalar yargıya taşınmış. Eyvallah

Süreç işliyor.

Bunada Eyvallah

Herkim ki Bursaspor'un 1 kuruşunu zimmetine geçirmiş..Hesabını versin..

Ama devam eden süreçte Bursaspor'un ayakta kalması lazım.

Recep Günay yönetiminin yapacağı pek bir şey yok..

Çünkü Para yok..Sistem yürümüyor..

Yapılacak tek şey Kongre kararı alarak kulübü kongreye götürmek..

Başta taraftar olmak üzere her kesimden kongre çağrısı var..

Bir Çağrı da Başkan adaylığını ilan eden Raşit Barşıcı’dan..

Şu ifadeleri kullanıyor Barışıcı..

“Bursaspor gibi bir takımın başkanlık koltuğuna oturan Recep Günay ve ekibi kongre kararı almamakla büyük hata yapıyorlar…Yaptıkları bu hatanın ilerleyen günlerde vebalini de üstlenmek durumunda kalabilirler”

Yönetimin çağrısı üzerine Özlüce tesislerini ziyaret ettiğini de vurgulayan Raşit Barışıcı daha sonra şunları söyledi;

“İlgilendiler..Hatta özel ağırladılar.Kulübün  içinde bulunduğu durumla ilgili görüş alışverişinde bulunduk.Biz kendilerine şunu ifade ettik..Tahtanın açılması dahil,karşılaşacağımız problemlere alternatif olacak sponsor çalışmalarını bile yaptığımızı kendilerine ilettik.Karşılaştığımız en büyük zorluk sponsorların resmi Genel kurul kararını açıklamaması.Kongre kararı alındıktan sonra daha ciddi konuşabileceklerini vurguluyorlar..Tarih olarak sıkışık bir dönemdeyiz. Genel Kurul Kararı alınsa bile 10 ile 15 gün zaman var.Hızlı hareket edilmesinin önemini kendilerine ilettik.”

Yine Raşit Barışıcı tarafından yapılan ziyarette kendisine en kısa sürede Bursaspor’un önünü açmak için yönetimin karar alacağı ileri sürülmüş..

Burada şunu ifade etmek istiyorum;

Bursa’da birlikteliği sağlayacak bir ismin ortaya çıkması ve kent dinamikleri tarafından desteklenmesi, hatta transfer tahtasının açılmasını Bursaspor için hayati önem taşıyor.

Amma velakin,Bursaspor’a bugüne kadar destek veren kurum yada kuruluşlar şeffaflık istiyor. Bursaspor'a verilen desteklerin nereye gittiğini bilmek istiyor.

Raşit Barışıcı’nın  daha yolun başında bu sözü vermesi anlamlıdır,kıymetlidir…

Şimdiden yönetimini hazırlıyor..ilginin her geçen gün arttığını ifade ediyor..Yönetimini oluşturmuş.Recep Günay yönetimi tarafından kongre kararı almasını bekliyor..

Son sözde benden gelsin;

Hayatını hep iyi bir dalgıç olma felsefesi üzerine kuranlar, en büyük vurgunu yiyinceye kadar hayatı sadece kendilerinden ibaret zannedenlerdir.Bursa’da Yağmur bulutlarının arkasına saklanmak çözüm olmaktan çıkmıştır..

Göstermelik eylemler Bursaspor'a fayda sağlamaz..

Tablo ortada iken o koltuğa oturma cesaretini gösterenler,çözüm yolunu da bulmak zorundadır.

Karadeniz'de sıkça kullanılan bir ifade ile noktalayalım..

Horona giren kıçını sallayacak..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.