SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa siyasetinde yaşananlar “Fırıldak” Kubilay’ı hatırlattı

Yazının Giriş Tarihi: 17.02.2024 12:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.02.2024 12:57

31 Martta yapılacak seçimler öncesi siyasi partilerde kimin sadık, kimin ihanetlere açık bir tutum içinde olduğunu hep dikkatle izledik…

İktidar Partisi Ak Parti’den  aday gösterilmeyen 4 Belediye Başkanından 3’ü istifa ederek Erbakan’ın Yeniden Refah Partisine geçti..

Oysa o koltuklara oturmadan önce “Parti-Dava” sloganları ağızlarından eksik olmuyordu…Bu geçişler bana bir dönem Türkiye siyaset tarihine damga vuran “Fırıldak Kubilay’ı” hatırlattı…

Demek ki neymiş; Bursa’da bile “İlkeli siyasetin” yerini “koltuk” sevdası almış…

Kulvar değiştiren 3 Belediye Başkanı,kıçlarının altına yeniden koltuk verilerek ödüllendirilmeyi bekliyormuş…Geçin bunları..

5 yıl o yumuşak koltuklarda otururken, defalarca sadıkane bir şekilde bağlılıklarını ifade etmişken "eksen kayması" yaşadılar. Bugün rüzgarla savrulmaları esasen siyaset hayatlarını da noktaladıkları anlamına da gelir.(YRP Bursa’da alacağı oy oranı ortada)

Siyasetteki bazı zatı muhteremler "İhanet etmelerine rağmen,ihanete uğradıklarını sanarak,Parti değiştirmelerini kendilerinde hak olarak görürler"

Oysa siyaset arenasında hep konuşulur “Kim kimi satmış.Kim fiyat araştırması yapmış.Kim en yüksek fiyatı vermiş.”

Neyse bu kısır döngü böylesi olağanüstü dönemlerde hep yaşanmıştır.

Ve bana sorarsanız bu kısır döngü, ahlakın evrensel ilkeleri ülkemizde birleşmediği sürece de hep yaşanarak devam edecektir.

Sakın haaa,doğruyu ortaya koyma yönündeki bu çaba farklı mecralara çekilmesin..

Tarafgirlik olarak algılanmasın

Bakın;

Cumhuriyet Halk Partisi her ne kadar “Değişim” sloganıyla yol almaya çalışsa da Ak Parti bunu yıllardır yapıyor..Yenilenerek yoluna devam ediyor.

Hatalar yapılmıyor mu?

Tabii ki yapılıyor.Bugün olduğu gibi..

Mudanya Belediye Başkanı  Hayri Türkyılmaz’dan sonra en başarısız Belediye Başkanı ilan edilen Mustafa Işık’ın Gürsu’da yeniden aday ilan edildi.

Devamında,Mudanya’da isabetli bir karara imza atan Ak Parti Mudanya’da Gökhan Dinçer’i Kestel’de Ferhat Erol’u aday göstererek hatasını telafi yoluna gitti.

Tabi Mudanya’da AK Parti ve CHP adaylarının belirlenmesinin ardından İYİ Erol Demirhisar’ı aday göstermesi dengeleri bir anda değiştirdi…Demokrasinin de güzelliği bu.Renkli bir yarışa sahne olacak Mudanya

Şimdi;

Ak Parti Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde elde ettiği başarıyı yerel yönetim seçimleri ile taçlandırmak istiyor.

Tabloya bakıldığında çıraklık,ustalık,kalfalık dönemlerini tamamlayarak tecrübelerini yeniden Bursa için kullanmayı hedefleyen Alinur Aktaş’ın  yükü biraz daha artmış görünüyor.

Özellikle Gürsu’da bu durumu  halka yeniden anlatma zarureti doğmuş..

(İddia odur ki Mustafa Işık,göreve gelmeden önce verdiği vaatleri yerine getirmemiş..Hizmetle siyasetin örtüşmediği Gürsu’da, kişisel çıkarların hesabı yapılmış.)

Çünkü, tek rakibi Mustafa Bozbey,CHP’de yaşanan iç karışıklığa rağmen seçime asılıyor.İlçe ziyaretlerini “Ben gelirsem daha iyisini yaparım” sloganıyla aralıksız sürdürüyor.

Son olarak şunu ifade etmek istiyorum;

Bursa’nın  yerellikten-ulusallığa doğru kulaç atmaya çalıştığı bu dönemde, siyasetin başarısızlığı,yapılan yada yapılacak çalışmaları da gölgede bırakır..

Siyasette aslolan, isteyene liyakati vermek değil “layık” olana vermektir.

Hata yapılmışsa da telafisi de mümkündür..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.