SON DAKİKA
Hava Durumu

Kim bu Vekil adayları?…

Yazının Giriş Tarihi: 10.04.2023 16:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.04.2023 16:13

14 Mayıs’ta yapılacak seçimler  öncesi Partilerdeki hummalı çalışmalara hız verildi.Siyasi Partiler Aday listelerine son şeklini vererek YSK’ya teslim etti..Ardından seçime katılacak tüm partilerin aday listeleri açıklandı.

Özellikle yok hükmündeki partilerin CHP üzerinden meclise taşınacak olması  tepkileri de beraberinde getirdi.Millet ittifakının ana omurgasını oluşturan CHP tarafından yapılan fedakarlığın “olumlu yada olumsuz”  mutlaka sandığa bir yansıması olacaktır.

Kısaca CHP’liler kırgın ve kızgın..Hatta öfkeli..Karşı mahallede kafalar karışık.Sağ seçmen profilinde yer alan SP’liler CHP listelerine oy verecek.

Yıllarca emek vererek  çalıştıkları partilerde bir yere gelmeye çalışanların ittifaklar uğruna yok sayılması,hatta listelere adlarının bile yazılmaması seçim sorası havaların ısınacağının işaretini veriyor..

Bursa’daki listelere baktığımızda  ilk göze çarpan parti içi demokrasi hak getire seçmeni tercihe zorlamanın ne kadar demokratik bir davranış olduğunu da irdelemek lazım…

Bu durumda ülkeyi karanlığa sürüklemek isteyen ve yıllardır bunun için mücadele veren PKK’nın siyasi uzantısı HDP’yi perdelemek için mücadele verenlerin traji-komik halleri ister istemez dışa vuruyor..

Yine, Deva,Gelecek, SP’nin CHP listelerinden sadece 3 isme yer verilmesi bile tartışmaların ana temasını oluşturuyor…Bu konuyu Gazeteci Özlem Yağmur sosyal medya  üzerinden  şu ifadelerle dile getirmiş..

“CHP Bursa’da düpedüz  İNTİHAR listesi hazırlamış! Sağdan 3 kontenjan nedir? Bursa’da nasıl bir oy potansiyelin var da…Mehmet Atmaca (GP) KaniTorun (GP) Alpaslan Yıldız (GP) İsimlerini o listenin baş köşelerine koydun?…Sabah Bursa listesini ilk yayınladığımda, arayıp kavga eden CHP’liler oldu!….”Her kim söylediyse, böyle bir listeyi ciddiye alıp yazmak yakışıyor mu sana?”

Diye gönül koyanlar oldu. Zekamdan şüphe edenler oldu!

Çok fena bir şekilde tongaya düşürüldüğümü iddia edenler çıktı.

Hiç birisine zerre kadar kızmadım.

Kızamadım.

Böyle bir listenin gerçek olabileceği ihtimaliyle yüzleşmektense, bana sarmak aslında onlar için en rasyonel olanıydı!

Hakikaten CHP’nin onurlu emekçileri adına çok üzgünüm…”

Esasen bir durum değerlendirmesi yapmış Özlem hanım bulunduğu mahalleden…Yıllarca CHP’de mücadele vermiş İlçe Başkanlığı,İl Başkanlığı görevinde bulunmuş hatta çıtayı epeyce yükseltmiş  İsmet Karaca bile listelerde  Mehmet Atmaca’dan sonra kendine yer bulabiliyorsa varın gerisini siz düşünün…Yine CHP Listelerinden 2’nci sıradan  meclise taşınacak eski Ak Parti Milletvekili Kani Torun..Bir beş yıl mecliste bulundu ama ben kendisini tanımıyorum..Görmedim..

CHP’de Milletvekili Erkan Aydın’ın üzeri çizilirken, Şahin Sevinç ancak kendisine 5’nci sırada yer bulabildi…

MHP’de İsmet Büyükataman’dan  sonra Fevzi Zırhlıoğlu’nun birinci sırada yer alması MHP’ye önemli katkı sağlayacaktır.(Bu konuyu ayrıntısıyla daha sonra bu sütunlarda paylaşacağım)

İYİ Parti’de ise Parti içi karışıklık  hala devam ediyor olsa da yapılan ön seçimin ardından İl Başkanlığı görevinden İstifa ederek aday olan Selçuk Türkoğlu ve Hasan Toktaş ilk sıraya yerleştiler…Türkoğlu’nun  Bursa’ya olumlu yönde katkı sağlayacağını düşünenlerdenim…

Ak Parti birinci ve ikinci Bölgelerde ilk sıraları Bakan Mustafa Varank ve Efkan Ala’ya ayırmış. Refik Özen,Ahmet Kılıç’ın ardından Mustafa Yavuz’un 5 sırada kendine yer bulması olumlu olarak değerlendiriliyor…2’nci Bölge birinci sıradan Mustafa Varank’ın ,İnegöl’den  (Benimde  eleştirilerimden zaman zaman nasibini alan Ayhan Salman’ın  ki aynı yerimdeyim..) aday gösterilmesinde kimin yada kimlerin etkili olduğu tartışılsa da partiye artı değer katabilir…Kısaca Salman’la ilgi ön yargılı olmadığını ifade etmek isterim.

Son sözümüz şu olsun;

Bu ülkeyi bu şehri sevmek gibi bir hasletimiz var..Bu hasletimizi görmezden gelip ayaklar altına almak isteyenlerin duruşu “MENFAAT” denen o sihirli kelimede saklı…Başka bir şey değil..

Not:Hem millet hemde Cumhur ittifakı altında seçim giren diğer partilerle ilgi değerlendirmelerimiz devam edecek..

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.