SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursaspor’un bu kaderi değişmeli!

Yazının Giriş Tarihi: 03.01.2024 12:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.01.2024 16:30

Ülke gündemi sürekli değişkenlik gösterse de,ekonomi ve siyasetle birlikte Bursa’da en çok konuşulan konular arasında Bursaspor ilk sırayı almıştır..

Bugün bile  “Bursasporu borç batağına sürükleyerek küme düşürenler mutlaka bunun hesabı vermelidir” şeklindeki  ısrarlar  hala devam ediyor olsa da, Başkanlık koltuğunda oturan Recep Günay ve ekibi isabetli bir kararla Bursaspor’u kongreye götürüyor…

Beklenti; “Bursaspor’un kaderi değişmeli”

Esasen,Bursaspor’un kötü gidişine neden “Başkan olmadı bırak” diyebilecek bir inisiyatifin ortaya çıkmasıyla 13 Ocak’ta sandığa gidilecek..Söz konusu tarihte şayet çoğunluk sağlanamazsa 1 hafta sonra nihai karara varılacak..Yani Bursaspor yeni başkanını seçecek..

Şimdilik Raşit Barışıcı,Ersoy Saitoğlu ve Sinan Bür aday olduklarını ilan ettiler..Ayrıntıya girmeden şunu ifade edebilirim;Bursalı iş insanı Raşit Barışıcı favori aday olarak gösteriliyor…(Bursa’nın yakından tanıdığı iş insanı, spora yakın bir isim.)

Şimdi, Bursaspor’un içinde bulunduğu durumu daha iyi anlayabilmek için geçmişe kısa bir yolculuk yapalım;

Bakın; 2012 yılında şampiyon olmuş bir takımdı Bursaspor.  Kasasına milyonlarca lira para girişi oldu. 2019 yılına gelindiğinde, yani 7 yıl sonra ne oldu da o zaman açıklanan rakama göre 500 milyon borç batağına saplandı. İçi boşaltılmış takım 2’nci lige düşürüldü.

Bi defa hasbelkader bir şekilde yönetime girmiş, kendi çevrelerinde bilinmelerine rağmen, sınıf atlayan yöneticilerin de o dönemki başkan kadar bu işte vebali sorumluluğu vardır.

Her dönem şampiyonluğa oynayan Bursaspor bir ağaç gibi budandı. Bazı taraftarlar, parazit gibi yapraklarını tüketti. Yöneticiler dallarını kırdı. Başkanlar da gövdeyi bitirdi. Yeşil Beyaz Bursaspor, yaprağı dalı olmayan bomboş bir kütük kaldı.60 yıllık bir çınar bile bu kadar tahribata dayanamaz…

Ayrıca, Bursaspor’da yönetime girenlerden bazıları egosunu tatmin etti. Hiçbir şey vermeyen yöneticilerden bazıları, Bursaspor üzerinden ekonomisini düzeltti. Kimi itibar peşinde koştu…

“Şeffaflık” denen kelimeler unutuldu,güven ortamı sarsıldı…Bursaspor’a omuz veren iş insanları bile yaptıkları desteklerin nereye gittiğin öğrenemedi..

Bu önemli bir nokta…

Bursaspor Başkanlığına adaylığını açıklayan Raşit Barışıcı’nın üstüne basa basa vurguladığı konu bu açıdan önemli..Şeffaflık,şeffaflık,şeffaflık…Bursaspor’un bilançoları Bursalılara açılacak..Gelecek paraların nereye gittiğini Bursalılar öğrenecek..

Şunu da ifade etmek istiyorum;

Bu saatten sonra yapılacak tek şey gazişehir Gaziantep gibi isim değişikliğine gidilmesi. Dernek mantığı ile Bursaspor’un yeniden ayaklarının üstüne kalkması mümkün görünmüyor. Borçlar sorumlulara rücu edilip şirketleşme yoluna gidilerek, yeni bir çınar gibi Bursaspor ayağa kaldırılmalı..

Başkan Recep Günay’ın ifadelerine bakılırsa Bursaspor borç sarmalında.Bu noktada sormak lazım.. Türkiye'de trilyona yakın borcu olan başka bir dernek var mı?

Birileri bir sülük gibi yapıştı Bursaspor’a. Bir kısmı az, bir kısmı çok emdi Bursaspor’u…Kimse yanlışlara dur demedi.Bu bakımdan 13 Ocak önemli…

Başkan adaylarından Raşit Barşıcı’nın dediği gibi “Bursa’da acilen zihniyet değişikliğine gidilmeli.Sorunlar tek tek tespit edilmeli. Bursaspor sevdalılarının son 4-5  yıldır ortaya koydu tepki dikkate alınmalı..

Aynen katılıyorum…Hayırlısı olsun

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.