SON DAKİKA
Hava Durumu

Erkılınç’ın son çabası BİK’e ve sektöre değer katmıştır…

Yazının Giriş Tarihi: 03.12.2023 11:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 13:36

Bir insan hangi kurumda çalışırsa çalışsın, hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun,onun ne kadar kıymetli yada değerli olduğu, onun başında bulunduğu kuruma bakılarak karar verilmez.

İnsanlığın ortak paydasını temsil eden yüksek değerleri taşıyan insanların bir yere mensup olması da önemli değildir. Ama insanda bir artı değer varsa başında bulunduğu yada yönettiği kuruma mutlaka artı değer katar.

Yaşadığımız kadim şehre bir göz atalım..

Kentin tarihine imza atanlar, bugün gittiğimiz her yerde rahmetle anılırken, Osmangazi'nin, Orhangazi'nin, Mollafenari'nin, Somuncu Babanın, Emirsultan'ın Bursa'ya  kattığı değerler yok sayılabilir mi?

İfade etmek istediğim konu ise;

Binlerce basın çalışanına destek veren Basın İlan Kurumu (BİK’in) başında bulunan Genel Müdür Cavit Erkılınç da,duruşuyla,ilkeleriyle,başarısıyla yönettiği kuruma değer katmıştır…Yönettiği kurum üzerinden de basın sektörüne de değer katmıştır.

Bakın;

Global krizden olumsuz etkilenen ekonomi nedeniyle piyasalarda yaşanan istikrarsızlık ister istemez basın sektörünü de olumsuz etkilemiş etkilemeye de devam ediyor…

Özellik yazılı basında kağıt ve diğer baskı malzemelerindeki fahiş artışlar, elektrik ve dağıtım giderleri basın sektörünü sıkıntıya soktu…Binlerce çalışana istihdam sağlayan basın sektörünün  en büyük destekçisi  BİK’den önceki gün gelen “Resmi ilan fiyatlarına zam “ kararı gerçekten heyecan yarattı…Sevinçle karşılandı.

Şimdi şu kadar zam yapıldı..Satır-sütun fiyatları şu kadar oldu gibi ayrıntıya girmeden şunu ifade etmek istiyorum;

Bazı kamu kurumlarını bile kendilerine imrendirecek kalitede hizmet veren “BİK” Genel Müdürü Cavit Erkılınç yönetiminde hem ülke genelinde hem de yaşadığımız şehirde  sektöre de ayrı bir değer katmıştır..

Yani Erkılınç  kendinde var olanı değeri Basın İlan kurumu (BİK) üzerinden demokrasilerin teminatı olan basın sektörüne aktarmıştır..

Bu defa hiç mütevazı olmaya niyetim yok.

Bu sütunlarda ya da sosyal medyada yer alan yazılarımızın yarattığı toplumsal etki ve gücü dikkate alarak, insan ayrımı yapmadan, güzel olan her şeyi ve güzel insanları alkışlamayı görev sayarım..

Demek ki diyorum, kamuoyunun huzurunda olmak böyle bir şey; her görüşten ve her niyetten insanın dikkatini çekebiliyorsunuz!

Takdir etmesini bilen, varlığımızın gerçek sebebi, güzel insanların ve onların yüreklerinden fışkıran düşüncelerini,başarılarını toplumla paylaşmak, kalem erbabı olan herkesin, esas görevleri arasında yer almalıdır.

Doğru olanda budur..

Gelinen noktada şunu ifade etmek istiyorum;

Bir insan da olması gereken en yüksek değerleri üzerinde taşıyan, Cavit Erkılnç’ın ortaya koyduğu performans, ekibiyle birlikte sektöre kattığı artı değer hiçte öyle küçümsenecek,burun kıvıracak bir konu değil…

Sektörden çıkmak isteyen “Ürkek iş insanları” bile bugün kararlarından vazgeçmiş durumda...Çalışanlar açısından baktığımızda BİK adeta ikinci bir sigorta işlevi görüyor..İşverenlere istihdam konusunda destek verirken, binlerce basın çalışanına sosyal destek sağlıyor..Maaşlarının bile gününde ödenip ödenmediğini denetliyor.Ben “Bursa” adına konuşurum…40 yıla yakındır içinde bulunduğum sektör adına konuşurum.

Yapılanlar ortada…

Kısaca kararlar her ne kadar BİK Genel Kurulundan çıksa da Genel Müdür Cavit Erkılınç kendisi gibi bir avuç inanmış yol arkadaşıyla birlikte çalışıyor taşın altına elini koyuyor. Ülkeye dolayısıyla Bursa’ya bir anlamda omuz veriyor..

Kamuda parmakla sayılacak kadar az olan muadilsiz insanlardan biri konumuna gelmiştir Genel Müdür Cavit Erkılınç..

Basın sektörüne kazandırılan kaliteden ödün vermediği gibi Basın sektörünün ayakta kalması yaşaması hatta değerlerine sahip çıkmasının önünü bir kez daha açmıştır..

Teşekkürler sayın Erkılınç

BİK olarak bundan sonra yapacaklarınız için de…

Teşekkürler.....

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.