SON DAKİKA
Hava Durumu

Halk sandığa gidiyor,İşte son gelişmeler..

Yazının Giriş Tarihi: 27.03.2024 13:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 14:24

Hafta sonu halk sandığa gidiyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Gökdere meydanında halkla buluşacak..
Siyaset cambazları işbaşında.
Mudanya’da kıyasıya yarış devam ediyor.
CHP adayı müteahhit Deniz Dalgıç kampanyasını paranın gücünü kullanarak sürdürürken,Cumhur ittifakının adayı iktidarın tüm gücünü arkasına alarak halkla kucaklaşmaya devam eden Gökhan Dinçer.
31 Mart sonrası görevi bırakacak olan 10 yıllık Başkan Hayri Türk Yılmaz’dan gelen şok açıklamalar Mudanya'da dengeleri sarstı..
Bakın;
Hayri Türkyılmaz, Mudanya’da gazetecilerle bir araya geldiği iftarda, CHP adayı Deniz Dalgıç ile ilgili CHP’de bile şok etkisi yaratacak açıklamalar yaptı.
CHP Mudanya Belediye başkan adayı Deniz Dalgıç’ı  kasteden Türkyılmaz, “Havuduyla götürmeye geliyorlar, Mudanya’ya yazık olacak” ifadelerini kullanmış..
Eyvah eyvah…
Ranta koşuyorlar ranta diyor..CHP’li Başkan Hayri Türkyılmaz
CHP Mustafakemalpaşa Belediye başkan adayı Şükrü Erdem'in, propaganda çalışmaları sırasında vatandaşlara, bölücü terör örgütü lideri Abdullah Öcalan ile ilgili skandal sözler sarf etmesinin yankıları ise  hala devam ediyor.
Sabah gazetesinin yayınladığı videoda, Şükrü Erdem, Apo’nun kayınpederinin MİT’te çalıştığını öne sürüp, PKK elebaşının hain olmadığını söylüyor.
Önceki gün ifadeye çağrıldı Şükrü Erdem.İşin içinden nasıl çıkacak.Bakanlık bile yapmış birinin İlçe halkına bu durumu nasıl izah edecek bekleyip görelim.
Mütedeyyin kesimin oyuna talip olan Yeniden  Refah Partisinin dolayısıyla Fatih Erbakan’ın kimin değirmenine su taşıdığı tartışılmaya devam ediyor.
Bende merak edenler arasındayım.
Meclise  girmesinin  önünü açan Cumhur  ittifakına  “Kaybettirme stratejisi” üzerinden siyaset  yaparak CHP'nin umudu haline gelen YRP bu seçimde kendi teşkilatlarına ve seçmenine hayal kırıklığı yaşayacaktır.
Bursa ekseninde yüzde 2 ile 3 civarında oy alabilen barajı aşıp Belediye meclis üyesi çıkarma durumu bile kocaman sıfır olan partinin bu kadar çabalamasını siyaset cambazları bile izah edemiyor.
Gazeteciler nasıl izah etsin..
Ak Parti tarafından Kestel’de ikinci defa aday gösterilmeyen Önder Tanır,Ferhat Erol’a karşı tüm Belediye imkanlarını seferber ediyor.Rakibi Ferhat Erol  ise hala kendini anlatma derdinde..Çünkü Cemile Yiğit’in başında bulunduğu ve tanıtım ve organizasyon işlerini yapan firma Ferhat Erol’dan çok kendine çalışıyor.
Zorlu bir seçim yaşanacak Kestel’de..
Gürsu ise Allah'a emanet.
Ak Parti Bursa'nın en başarısız 2.Belediye Başkanı Mustafa Işık'ı yeniden aday göstermesi bardağı taşıran son damla olarak kayıtlara geçti.
Mustafa Işık'ı kim yeniden aday göstermek için gayret sarf ettiyse  sonucuna da katlanacaktır..
Nilüfer’de ise bu defa zorlu bir yarışın olduğunu söylemeden olmaz. CHP’nin kalesi olarak görülen Nilüfer’de CHP bu defa  çok da rahat değil.Adaylık yarışında 25 Yıldır Nilüfer’in yönetiminde görev alan Turgay Erdem bu defa yok. CHP’nin Nilüferdeki küskünler ordusu kenara çekilmiş olup biteni izliyor..Mücadele aday Şadi Özdemir tarafından yürütülüyor..
Osmangazi’de Mustafa Dündar “Yine yeniden” Başkanlık koltuğuna oturmak için var gücüyle çalışıyor. Dündar’da çıraklık,kalfalık,ustalık dönemlerini tamamlamış önümüzdeki süreçte tecrübelerini paylaşacak…Ki yeni dönem için o kadar iddialı.
Yıldırım'ı yazmaya bile gerek yok.Başkan Oktay Yılmaz her yerde coşkuyla karşılanıyor.Anket sonuçları kendisini rakipsiz gösteriyor.Yani Ak Partinin en rahat olduğu İlçe Yıldırım…
Kısaca yazılarımızın akislerini bugünlerde ilgiyle izlemeye devam ediyoruz.
Bugün gündeme taşıdığımız konular, siyasetin hangi boyutlara geldiğinin açık bir ifadesi olarak değerlendirilebilir.
Kibir in had safhaya çıktığı insanlara selam dahi vermekten aciz,personeli tarafından sevilmediği tescillenen Başkan Alper Taban bile şimdi iftarlar düzenleyerek güya birlik mesajı vermeye çalışıyor.

Olur ama büyük kayıpla olur.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan gibi bunu zamanında yaparsanız daha şimdiden oyunuz yüzde 50’lerin üstüne çıkardı.
Geçin bunları…
Tüm bu gelişmelerin Büyükşehir’e nasıl yansıyacağını bir sonraki yazımıza bırakarak,Bankacı kızın hikayesiyle devam edelim;
Çevresinde dindar olarak bilinen defalarca hacca gidip gelen yaşlı bir adam, Parasını çekmek için Bankaya gidiyor.
Banka cüzdanını işlemlerini yapması için gişe memuru hanımefendiye veriyor. Kendisi de gişe önünde beklemeye başlıyor.
Bu arada gişe memura bayan, sol eliyle çay içerken, sağ eliyle de hesap yapıyor. Sakallı yaşlı adam bayanın sol eliyle çay içtiğini görünce hemen yerinden kalkıyor ve yüksek sesle “ Bak kızım sol elle çay içilmesi günahtır. Sen çayı sağ elinle iç” demiş.
Gişe memuru bayan gayet sakin bir şekilde cevap veriyor; “Ne yapayım amca sol elimle çay içerken, sağ elimle de senin paranın faizini hesaplıyorum”
Nasıl cevap,adeta ders niteliğinde…
İşte siyasette de durum farklı değil.
Burada siyaseti adil yapanlarla, kullananlar arasında ince bir çizgi vardır.
Son söz; çözüm sandıktır…
Ama dünyada 3 sandık vardır diyor bir dostum…

Seçim sandıklarımız
Çeyiz sandıklarımız.
Adam sandıklarımız
Bir de söz verip de tutar sandıklarımız…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.