SON DAKİKA
Hava Durumu

Külliyeye değer katan İmam..

Yazının Giriş Tarihi: 12.06.2024 10:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 10:49

Bursa’da tarihe yolculuk yapmak isteyin “Yılarca tozlu raflar arasında kalmış, mühim, müfit bir kitap” karşımıza çıkar. O kitabı okumak için merak ve duyguya ihtiyaç vardır.

Araştırın inceleyin ilk etapta karşımıza,Yeşil türbe, Emirsultan, Ulu Cami,Osmangazi ile Orhangazi’nin kabirlerinin bulunduğu tophane ve Osmanlı sülalesinin ebedi istirahatgahı Muradiye külliyesi öne çıkar.

Bursa’da bütünü kucaklayan bakış açısıyla bugün Muradiye Külliyesi belki de en dikkat çekenlerindendir. Yakın döneme kadar yılların yorgunluğuna direnmeye çalışan Muradiye Külliyesi dönemin Belediye Başkanı Recep Altepe’nin gayretleriyle Bursa'ya kazandırılmıştı.

Külliye bugünlerde yurt içinden ve yurt dışından ziyaretçi akınına uğruyor.1 yıl içerisinde 1 milyon 244 bin kişi ziyaret etmiş Muradiye külliyesini…

Bu rakam artarak devam ediyor.

“Osmanlının yaşayan ruhu Muradiye külliyesi” ifadelerini kullanan Muradiye cami baş imamı Lütfü Taşcı burada önemli rol üstlenmiş durumda. Gönüllü bir rehber gibi gayret ediyor. Bulunduğu makamdan bırakın güç almayı adeta güç veriyor.

Lütfü Taşcı "Dünyanın en büyük Osmanlı Hanedan Türbeleri Topluluğu" olan Bursa Muradiye (Sultan II. Murad) Külliyesi'ne gelen ziyaretçilere yılmadan,usanmadan adeta tarihe yolculuk yaptırıyor.Sosyal medya hesaplarından davet yapıyor,herkesin bu mekanları yeniden bir daha görmesine ön ayak oluyor.

Molla Fenari, Molla Gürani, Molla Semerkandi, Molla Arabi, Molla Acemi ve Üftade Hazretleri gibi çok sayıda ulemanın imamlık yaptığı Muradiye Camiinde yaklaşık 5 yıldır baş imam olarak görev yapan Lütfü Taşcı hoca ile yaşanan değişime bizzat şahit olanlardanım.

Demek ki isteyince oluyormuş.

Bulunduğu makama güç veren insanlar, aynı zamanda başında bulundukları kuruma da ayrı bir değer katıyor. Bunu "Fetih Haftası" nedeniyle Muradiye Külliyesinde gördük. Binlerce ziyaretçi Sultan Fatih'in babası II. Murad Han'ı, annesi Hüma Hatun'u, eşini, evlatlarını, kardeşlerini kısacası Sultan Fatih'in ailesini ziyaret edip, Kur'an-ı Kerim okuyarak dua ettiler.

Böylesi durumlarda, Lütfü Taşcı kendi görevinin dışında gönüllü olarak ziyaretçilere hizmet ettiğini söylüyor.



Esasen anlatacak çok şey var ama buradan bir kez daha alkışladığım Lütfü Taçcı hocanın Sosyal Medya üzerinden yaptığı paylaşımla noktayı koyalım;

İstanbul'dan gelen meslektaşlarıma camimizi ve külliyemizi anlattım...

Fatih Sultan Mehmed Han Hazretleri’nin manevi huzurundan gelerek, babası Sultan 2. Murad Han'a, annesi Hüma Hatun'a, eşi Gülşah Hatun'a, oğulları Cem Sultan ve Şehzade Mustafa'ya, kardeşleri Şehzade Alaeddin-Şehzade Ahme-Hatice ve Sultan'a selam getiren İstanbul'da görevli meslektaşlarım ziyaretlerini tamamladıktan sonra tekrar Fatih Sultan Mehmed Han Hazretleri'nin manevi huzuruna giderek ailesinin selamlarını iletecekler...!

İstanbul'un fethinin yıl dönümündeyiz. Bu tür ziyaretler çok anlamlı...
Ecdada layık evlatlara selam olsun...”

Ne mutlu bu şehrin birikimiyle ilişki kuran,kültür zenginliklerimizin izini süren
hakiki bir aydın tavrını müşahede ettiğimiz insanlara.
Ne mutlu “sohbetlerinin halkasına” insanlığı dahil eden Lütfü hocaya..
Bu şehrin, insanlığını yaşayan insanlara ihtiyacı var..
Bursa seni unutmaz,unutturmaz (Lütfü Taşcı)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.