SON DAKİKA
Hava Durumu

Oktay Yılmaz’ın farkı ne?

Yazının Giriş Tarihi: 09.07.2024 10:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 10:25

Yerel seçimlerin ardından Yıldırım Belediye başkanı Oktay Yılmaz'ın yeniden Başkanlık koltuğuna oturmasının sürpriz olmadığını ifade etmiştim.

Bugünde “Hizmette riya” olmaz prensibiyle hareket eden Başkan Oktay Yılmaz, görev süresi boyunca imza attığı önemli yatırımlara devam ediyor. Birileri farklı şeyler söyleyebilir.Farklı yorumlar da yapabilir.Burada önemli olan Hizmette nezaket ve açık kapı politikasının devam ediyor olmasıdır.

Bakın,

Oktay Yılmaz, görev süresi boyunca “Nezaketi” elden bırakmayarak, Yıldırım halkının takdirini kazandı. Yönettiği ilçe halkına kapılarını açarak her kesimden insanın sorunlarını dinledi ve çözüm üretmeye çalıştı. Bu yaklaşımı, onun geniş bir halk desteği kazanmasını sağladı.

Göreve geldiği ilk günden itibaren, Yıldırım'ın yeşil alanlarını artırmaya yönelik projelere ağırlık veren Yılmaz, ilçeye birçok yeni park ve bahçe kazandırdı. Ayrıca, spor salonlarının sayısını artırarak, halkın spor yapabileceği alanların çoğalmasına katkıda bulundu. Atıl vaziyette bulunan bölgeler, yeniden dizayn edilerek halkın hizmetine sunuldu.İlçenin doğu yakası Uludağın etekleri hafta sonları ziyaretçi akınına uğruyor.

Yoğun göçe maruz kalan Yıldırım'da istihdamın artırılmasına büyük önem veren Oktay Yılmaz, iş dünyası ile işbirliği yaparak ilçede yaşanan insanlara yeni iş alanları oluşturdu. Bu sayede, ilçede işsizlik oranı hissedilir oranda düşerken, ekonomik canlılık arttı. İş dünyası ile kurduğu güçlü ilişkiler, Yıldırım'ın ekonomik anlamda büyümesine de katkı sağladı.

Bir dönem kaçak yapı cenneti olarak adlandırılan Yıldırım’da kentsel dönüşüm ön plana alındı. Başkan Oktay Yılmaz, kentsel dönüşüm projeleri ile Yıldırım'ın çehresini değiştirdi. Bu projeler, sadece Yıldırım için değil, Bursa geneli için de örnek teşkil etti. İlçede eski ve yıpranmış binalar yıkılarak modern ve güvenli yaşam alanları oluşturuldu. Bu projeler, Yıldırım halkının yaşam kalitesini arttırırken, ilçenin değerini de yükseltti. Bu uygulama bir çok mahallede halen devam ediyor.

Esasen Oktay Yılmaz, siyasi güdümlü bir belediye başkanlığı yapmak yerine,Yıldırım’da her kesimden insanın belediye başkanı oldu. Siyasi görüş ayrımı yapmaksızın tüm Yıldırım halkının sorunlarına çözüm aradı ve herkesin belediye başkanı olmayı başardı. Bu yaklaşımı, ona geniş bir halk desteği kazandırdı. Bu desteğin yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen devam ediyor olması sanırım irdelenmesi gereken ayrı bir konu.

Yıldırım’da yapılan çalışmalarda ekip çalışmasının başarıyı da beraberinde getirdiğini gözden kaçırmayalım.

Yılmaz, ekibiyle birlikte uyum içinde çalışarak, projelerini hayata geçirmesi başarıyı da beraberinde getirdi..Özellikle, Taner Taştekin gibi güvenli isimleri başkan yardımcılığına getirerek, işlerin aksamadan devam etmesini sağladı. Ekip çalışmasına verdiği önem, Yıldırım'ın ayaklarının üzerine kalkınmasında önemli rol oynadı.

Son olarak şunu ifade etmek istiyorum;

Başkan Oktay Yılmaz, hizmette nezaketi ve dürüstlüğü elden bırakmadan, Yıldırım halkının gönlünde taht kurmayı başardı. İkinci defa belediye başkanlığı koltuğuna oturması, onun başarısının ve halkla kurduğu güçlü bağların bir göstergesi olarak da değerlendirilebilir.

Yılmaz’ın bu başarısı, belki siyasete örnek olur. Belki de hizmet anlayışının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serer.
Oktay Yılmaz’ın farkı ne? Sorusuna da kapak olur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.