SON DAKİKA
Hava Durumu

Paşa Çiftliğinde “Rant” girişimini CHP’li İlhan Demiröz anlattı..

Yazının Giriş Tarihi: 21.04.2024 10:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.04.2024 10:52

Bursa gibi kadim bir şehir’de “Amaca giden her yol mubahtır” anlayışı ile kurnazca ve hiçbir konsensüs sağlanmadan yapılan gizli anlaşmalar bir süre sonra mutlaka ortaya çıkar.
Taraflar oluşur,tepkiler artar,netice alınamaz sonuç hüsranla biter.
Bu şehirde yaşanmışlıklar vardır..
Doğruyu ortaya koyma yönünde gayreti olan Siyasetçi, Gazeteci,yada bir akademisyenin Bursa'nın hayrına verdiği mücadeleyi engellemeye çalışmanın yada görmezden gelmenin siyasi hiçbir dayanağı da olamaz.
Burada esas olan insan unsuru dikkate alınarak yaşanabilir bir kentin “kimyası bozulmadan” büyümesine, gelişmesine katkı koymaktır.
Yerel yönetimleri göz ardı ederek  ranta dayalı Ankara kaynaklı yapılacak çalışmaların yıllarca Bursa’ya hiçbir katkısının olmadığını  şaşkınlıkla  izledik..(Bakın hem CHP'nin önceki dönem Bursa Milletvekili  İlhan Altınöz hemde MHP’li Cemil Aydın bas bas bağırıyor.Uyarıyorlar.Kötü örnekler emsal olamaz diyorlar.)
Bizde bu düşünce ile Başkanlık koltuğuna henüz oturan Mustafa Bozbey’e çağrıda bulunarak “Paşa çiftliğinde hazırlan Rant oyununa ” dikkat çekmiştik..(Gerçekten bu kadar ilgi göreceğimizi beklemiyordum.)


Demek ki yazılarımızın yarattığı toplumsal etki ve gücü de dikkate alırsak 10 yıl aradan sonra önemli bir yaraya yeniden parmak basmışız..Kamuoyunun huzurunda olmak böyle bir şey; her görüşten ve her niyetten insanın dikkatini çekebiliyorsunuz...
Daha önce ifade ettiğim gibi,2013 yılında Gazeteci arkadaşım Aysın Komitgan’ın gündeme getirdiği,dönemin CHP milletvekili ilhan Demiröz’ün de TBMM’de verdiği soru önergesinin ardından çalışmalar durdurulmuş hatta  yastık altı edilmişti..


Paşa Çiftliğinde beton yığınlarının yükselmesini önlemek için mücadele veren İlhan Demiröz’ü  yıldır tanırım. Dağların avucundaki şehir Gümüşhane’de ben lise öğrencisi iken İlhan Demiröz’de bir kurumun başında müdür olarak çalışıyordu.30 yıl sonra Bursa’da buluştuk. Her zaman sözüne itibar eder saygı duyarım...
Meslek odalarından gelen tecrübeli bir isim.
4 dönem Ziraat mühendisleri Odası Bursa şube başkanlığı yaptı.
Paşa çiftliğinde yapılmak istenen “Rant” çalışmasını sordun İlhan Demiröz’e..
Aynen şu ifadeleri kullandı;
“Bu kentin tarım toprakları başta olmak üzere,yeşiline, suyuna,derelerine bakış acılarında taraf olmayı ön plana çıkardık.Paşa çiftliği de bunlardan sadece bir tanesi..”
CHP geçmiş dönem Milletvekili İlhan Demiröz,Paşa Çiftliğinin bir dönem kavak örtüsüyle kaplı olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“Bazı çevreler kavak ağaçlarında oluşan pamukçukların bahar aylarında Bursa’yı rahatsız ettiğini, bu alanın imara açılması gerektiği yönünde gayretlerini gördüm. Paşa çiftliği Bursa’nın  akciğeri. Oda Başkanlığından gelen çevre hassasiyetim dolayısıyla konuyu meclis gündemine taşıyarak önerge verdim. Söz konusu alanın yarısı 2 hissedardan birisi tarafından İller Bankasına devredilmiş. Doğal sit alanından çıkarıldığını da Bakanlık tarafından önergeye verilen cevaptan sonra öğrendik. Yine o dönem Gazeteci Aysın Komitgan’ın da desteğiyle “Paşa çiftliği tarım arazisi olarak kalmalıdır” ısrarını sürdüren ortaklardan Muhittin Dinçsoyla görüşerek bilgi alışverişinde bulunduk. Netice de bugüne kadar korunması için mücadele ettik..”
İnsanların öngörüsünü paylaşmak, Bursa adına yapılan “GÜZELİ” alkışlamak bizimde görevimiz.
Ayrıca “üretmenin”  hiçbir şeye değişilemeyecek olan hazzını tatmak istiyor ve hep bu nazarla bakıyoruz nazlı Bursa’mıza!
İşte bu nazarla bakıyoruz İlhan Demiröz’e,Cemil Aydın’a.
Son olarak şunu ifade edelim;
İnsanın insanlığı madde ve bedende değil, ruh ve manadadır!

Pekala, herkes de bilir ki maddeyi yönlendiren ve yöneten, onu şekilden şekle sokan, hareketlendiren canlı tutan bir varlık tan söz ediyorum.
Bakın Mevlana ne güzel ifade etmiştir bu hususu:
"Madde bizim manamızdan var oldu, biz ondan değil
Şarap bizden mest oldu, biz ondan değil"
İşte insanı geliştirip güzelleştirecek cevher budur.
Selam olsun güzel insanlara…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.