SON DAKİKA
Hava Durumu

Yönetim Bozbey’de "AMA" Denetim Ak Parti’de

Yazının Giriş Tarihi: 14.04.2024 12:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 11:11

Bursa'nın Büyükşehir olmasının ötesinde yetiştirdiği insan unsurlarıyla her şeye rağmen gelecekte “örnek bir şehir” olma yolunda atılan adımlarla yürümeye devam edeceğinin işaretini bu dönemde de görmeye başladık.
Yerel seçimlerin ardından ortaya çıkan tabloya bakıldığında vatandaşın mesajı sanırım daha net ortaya çıktı. Bursa’nın yönetimini CHP’ye veren halk,denetimi mecliste çoğunluğu sağlayan Cumhur ittifakı içinde yer alan Ak Parti ve MHP’ye vererek “Benim adıma denetle” dedi.
Cumhur ittifakı 59 üye ile mecliste tek söz sahibi iken CHP ve diğer Partiler 47 üye ile temsil ediliyor.
Başkan Mustafa Bozbey’in Başkanlığını yaptığı Belediye meclisinin ilk toplantısında genel tabloya bakıldığında her şeye rağmen bu kentin “Hayallerini” büyütmeye yolunda atılacak adımlar da pek de sorun yaşanmayacak gibi duruyor.
Zaten Başkan Mustafa Bozbey’de meclis açılış konuşmasında  “Tek amacımız kentimize ve ülkemize hizmet etmek”  ifadelerinin ardından 17 İlçenin Belediye Başkanına çağrıda bulunarak  “Hep birlikte el ele vererek Bursa’ya yakışır bir dönemi hep birlikte yaşamaya davet ediyorum” sözleriyle bir anlamda Bursa adına yapılacak projelere de destek  istedi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in açılış konuşmasının ardından Meclis Başkanvekilleri, Encümen ve Komisyon seçimleri yapıldı..
Büyükşehir 1. Başkanvekilliğine Ak Parti Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve 2. Başkanvekilliğine Ak Parti İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban 58 oyla seçildiler. Komisyonlar Cumhur ittifakı üyeleri ağırlıklı olmak üzere CHP'li üyelerden oluştu.
İYİ Parti Karacabey Belediye Başkanın Fatih Karabatı’nın İlçe meclis komisyonunda MHP’li bir üyeye yer verilmesi talebini geri çevirmesine tepki olarak komisyon üye sayısı arttırılmadı. Dolayısıyla İYİ Parti üyeleri komisyonlarda yer alamadı.
Belki Bursa tarihinde ilk defa farklı bir yapının ortaya çıktığı Büyükşehir Meclis toplantısından bazı notlar aktaralım;
Yıldırım Belediyesi Yedek Meclis Üyesi (CHP) Zülfikar Bal'a kafa atan Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis üyesi Alparslan Karaaslan'ı CHP’li Meclis Üyeleri masalara vurarak protesto etmesi Başkan Bozbey'in müdahalesiyle kısa sürede kesildi…Anlaşılan Bozbey mecliste gerginlik istemiyor.
Yine Başkan Mustafa Bozbey’in önerisiyle Bursa’da  su ücretlerine %25 indirim ve dükkan tabelalarında sadece Türkçe isim ve karakter kullanımı talebi oy birliği ile kabul edildi…(Bu konuyu bende “Bursa’da Tabela rezaleti” Çarşamba Beyrut’a döndü” başlıklarıyla gündeme getirmiştim. Başkanın bu talebinin oy birliği ile kabul edilmesi Bursa adına hayırlı olmuştur)
Son olarak şunu ifade etmek istiyorum; Başkan Oktay Yılmaz başta olmak üzere hem Ak Partide hem de CHP’de tecrübeli isimlerin yer aldığı Mecliste, “salon ve meclisin çalışma prensipleri” yeniden gözden geçirilmeli.
Her şeyden önce meclisin güvenliği sağlanmalı… CHP Osmangazi  Belediye Başkanı Erkan Aydın,Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç gibi mütevazilikleriyle dikkat çeken isimlerin de yer aldığı meclis salonuna yakalarında CHP rozetleri ile doluşan gençlerin girişlerine mutlaka sınırlama getirilmeli.Mecliste yaşanacak tartışmalar farklı alanlara taşınabilir.
Ve soralım “Zafer sarhoşluğu hala geçmedi mi?”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.