SON DAKİKA
Hava Durumu

SAS'tan dev yatırım

Yazının Giriş Tarihi: 25.05.2023 11:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.05.2023 11:05

Analitik lideri SAS, belirli sektörlerin ihtiyaçlarını hedef alan ileri analitik çözümlerini daha da geliştirmek için önümüzdeki üç yıl içinde 1 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu.

Yenilikçi yazılım ve hizmetlerle dünyanın her yerinden müşterilere veriyi zekaya dönüştürmeleri için destek ve ilham veren SAS,  bankacılık, kamu, sigorta, sağlık hizmetleri,

perakende, üretim, enerji ve daha birçok sektörün karşılaştığı zorluklara özgü çözümler sunmamaya devam ediyor.

Karar destek noktasındaki inovasyonlara öncelik veren SAS, birleştirilmiş yapay zeka destekli bir mimariyle sunulan silo yapısındaki işlevleri (örneğin işe alım, kredi riski, sahtecilik tespiti, pazarlama gibi)  birbirine bağlamak ve paylaşılan verileri ve analitiği kullanmak, finans şirketlerinin operasyonel karmaşıklığı düzene sokmasına yardımcı olurken, müşteri deneyimini iyileştirerek daha hızlı, daha doğru kararlar almasını sağlıyor.

Bu nedenle analitik lideri SAS, belirli sektörlerin ihtiyaçlarını hedef alan ileri analitik çözümlerini daha da geliştirmek için önümüzdeki üç yıl içinde 1 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu.

SAS CEO'su Jim Goodnight, konuyla ilgili olarak yazılı yaptığı açıklamada İşletmeler, ekonomik durgunluk tehdidi ve tedarik zincirine dair sıkıntılardan,

işgücü azlığı ve mevzuat değişikliklerine kadar pek çok zorlukla karşı karşıya olduğunu belirterek, sektör odaklı analitikten elde edilen içgörürlerle

direnç kazanan kuruluşlar, söz konusu zorluklara rağmen yeni fırsatların kapılarını aralayabileceklerini söyledi.

CEO Goodnight "Yapacağımız bu yatırım sayesinde SAS,  sahtecilik ile mücadele etmek, riskleri yönetmek, müşterilere ve vatandaşlara daha iyi hizmet sunmak  ve bundan çok daha fazlası için yapay zeka, makine öğrenimi ve ileri analitik kullanan şirketleri desteklemeye devam edecek.

Pazarın en iyi analitiğini sunarken,  inovasyona olan bağlılığımızı da sürdüreceğiz" dedi. 

Milyar dolarlık bu dev yatırım, doğrudan araştırma ve geliştirme, sektör odaklı iş kolu ekiplerive sektörel pazarlama çabalarına ayrılacak.

Ayrıca SAS veri bilimcilerinin,istatistikçilerinin ve yazılım geliştiricilerinin danışmanlar, sistem mühendisleri ve belirli sektör deneyimine sahip pazarlamacılarla birlikte gerçekleştirdiği inovatif çalışmaları finanse edecek.

Söz konusu yatırım veri analitiğinin demokratikleştirilmesi yönündeki eğilimle de uyumlu olacak.

İleri analitiğin gücünün farklı deneyimlere ve iş görevlerine sahip daha fazla insanın elinde olması,kuruluşlara ve topluma fayda sağlayacak.

SAS bu yaklaşımı herkes için, her yerde analitik olarak tanımlıyor.Özellikle, önümüzdeki üç yıla yayılacak olan yatırımla çok sayıda sektöre yönelik bulut öncelikli çözümler

destekleneceği belirtiliyor.

Öte yandan yapılan bu duyuru SAS'ın yapay zeka ve analitik iş konferansı SAS Innovate dahilinde gerçekleştirildi. SAS'tan en son haberleri takip etmek için @SASsoftwareNews hesabını takip edebilirsiniz.

Sağlıklı dijital günler dilerim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.