SON DAKİKA
Hava Durumu

Cami motif üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 09.05.2023 11:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.05.2023 11:40

11/11/2019 tarihin de e- devlet üzerinden Cimer sayfasına şöyle bir istek yazısı yazmıştım;

-Bursa ili merkez Osmangazi ilçe sınırları içerisinde bulunan insan yoğunluğunun en fazla bölgesinde (Altıparmak Caddesi) sorumlu Belediye tarafından belli aralıklarla B.B.B logosu parke taşlarını yere döşemiştir.Logo üzerinde Ulu camiden tutun Yeşil türbesine kadar dini motif içermektedir. İnsanların ayakları altında bu parke taşlarını Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından sökülmesini talep ediyorum. Kolay gelsin, iyi çalışmalar diliyorum.

18 gün sonra ilgili birim tarafından geri dönüş yazısı almıştım.

29/11/2019 14:29:45 tarihinde BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI > ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI tarafından noktasına,virgülüne dokunmadan aynen şöyle yazmaktadır;

1902............ No'lu CİMER Başvurunuz tarafımıza ulaşmıştır. Belirtilen yol güzergahında bulunan tretuvarda  ekiplerimizce yapılacak olan incelemenin ardından söz konusu talebiniz değerlendirilecektir. Belediyemizin hizmetlerine göstermiş olduğunuz duyarlılıktan ötürü size teşekkür eder iyi günler dileriz.

Duyarlı oluşumuz teşekkür edilmiş ama aradan yıllar geçtiği halde biz hâla yetkililerden aynı duyarlılığı niye görmüyoruz?

Geçen haftalarda gündeme oturan ve sosyal medya kullanıcıları tarafından yüz binlerce paylaşım yapılan, İstanbul Belediyesi tarafından yere döşenmiş Cami motifli taşlar tepkilere neden oldu ve haber sayfalarında "Skandal" başlıkla verilmişti. Evet her kesimin inanç ve dini motiflere saygı göstermesi gerekmektedir.

Aynı hadiseyi Bursa da yaşamamıza rağmen kimseden çıt yok.

Şahsen ben  2019 yılında Bursa da bu konuyu yetkililere ilettiğim halde bir çalışma yapılmadığını görünce üzülmüştüm.Dini hassasiyeti olan vatandaşların ayak altında cami motiflerinin kaldırım taşı gibi konuluyor olması inciticidir.Ya bu konudan Başkan Alinur AKTAŞ ın haberi yok yada haberdar olan memur,amir ,daire başkanı her kimse bu hususta hassasiyeti yok.Yazık hem de çok yazık.

Bu işi de Ankara dan gelip Cumhurbaşkanı mı düzeltecek!!! Bir vatandaş olarak duyarlılık gösterdik CİMER e yazdık eee sonuç olarak değişen bir şey yok.

İstanbul da ki olaya tepki gösteren bir vatandan eline taş alıp vura vura o cami motifli yerdeki taşı yerinden söküp denize attı.Sonrası Belediye o şahıstan şikayetçi oldu şimdi ise davalılar.

2019 yılından bu güne cevapta belirtilen ekipler!!! şayet inceleme yaptıysa inceleme sonucunu öğrenmek istiyorum. Cami motifli parke taşları orada olduğuna göre ya herhangi bir sorun görmediler yada ekipler gelip inceleme dahi yapmadılar.

İBB nin yere koyduğu cami motifi ile BBB nin yere koyduğu cami motifi arasında hiç bir fark yoktur.İkisi de aynıdır. İBB nin yaptığı nasıl yanlışsa BBB nin de yaptığı yanlış aynıdır.Şimdi buradan da BBB bu yanlıştan dönmesini talep ediyorum.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.