SON DAKİKA
Hava Durumu

Kahve üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 09.07.2019 09:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.07.2019 09:47

Kahvenin bir meyve çekirdeği olduğunu biliyor muydunuz?
Bizler kahve içmeyi sabahın erken saatlerinde başlayıp günün her vaktinde de tükettiğimizi biliyoruz. Bazen oluyor ki “Bak işte burada, bu saatte sadece kahve içilir” diye söylediğimiz yer ve mekânlar da mutlaka vardır.
Kahvenin tarihçesine girmeye gerek yok ama acı bir kahvenin kırk yıl hatırı, kahve içmenin de vücuda da pek faydaları vardır.Bu arada bazı toplumlar kahve içmek yerine yedikleri de görülmüştür.Öyle yada böyle dünya üzerinde kahve tüketimi oldukça fazladır. Tüketimde en çok Finlandiya ülkesi ilk sıradaymış. En çok üretimi yapan ülke ise Brezilya dır. Bizim ülkede kahvenin tanınması 16.yy denk geliyor diye bir dergide okuduğumu hatırlıyorum.
Her şehir doğal, tarihi kimliği ile öne çıkmanın yanında  kendisine ait bazı yiyecek ve içecekleriyle de meşhurdur. Mesela Kebap yemek isteyenlerin Bursa ile markalaşan İskender Kebapçısı akla gelir.Kestane şekeri de Bursa’nın bir markasıdır.Bursa havlusu da son derece önemli bir yer tutar.İpekli Kumaş denildiği zaman ilk akla gelen Koza Han dır.Bu tür örnekleri çoğaltabiliriz.
Peki Bursa da kahve nerede içilir?
İşte bu sorunun cevabı benim de sık sık uğradığım işletmesini Baycan Bey’in yaptığı mekânda yani FİDAN HAN da içilir derim. Fincan da özel pişirme ve kahvenin yanında getirdiği içeceği ve tatlısı ile mükemmel bir sunum bulabilirsiniz. Çalışanları güler yüzlü olup tam bir dinlenme ve sevdiklerinizle hoş bir vakit geçirecek bir mekândır Baycan Bey’in yeri. Ayrıca Fidan Hanın güzelleştirmesinde de emeği çoktur. Doğal dokuyu korumak için yaptığı çalışmaları,çevreyi yeşillendirmek için verdiği mücadeleyi bilmekteyim.Yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan tarihi hanlar bu tür “derdi para kazanma olmayan” esnafların eliyle ancak muhafaza edilir.
Yolunuz çarşıya düşerse mutlaka saklı cennet olan Fidan Han da bulunan Baycan Bey’in yerine uğramanızı tavsiye ediyorum. Kahve bahane deyip doyasıya muhabbette edebilirsiniz
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.