SON DAKİKA
Hava Durumu

Normalleşiyoruz mu?

Yazının Giriş Tarihi: 14.05.2020 17:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.05.2020 17:30

Bir yandan korona ile mücadele edilirken öbür yandan da yaşantının akışında olması gerekenleri düzene koyma uygulamaları bir bir hayata geçirilmeye başlandı.Süreci yakından takip etmekteyiz.
Öncelikli olarak sokağa çıkma yasağı olan belli yaş aralıklarına belli saatler arası izin verilmesi,bazı işyerlerinin faaliyetlerine izin verilmesi,giriş-çıkışı yasak olan iller de yasağın kalkması gibi vs. Tüm bu adımlar atılırken sosyal mesafe ve hijyen kurallarına sıkı sıkıya uymak gerektiğini vurgulamak isterim. Bu izinler salgının bittiği anlamına gelmez ama bir türlü de hayatın canlılığını devam ettirmek zorunda olunduğunun göstergesidir.Daha önceki yazımda belirttiğim gibi artık bütün görev bireylere düşüyor olmasıdır.Tedbiri elden bırakmadan günlük yaşantının gerektirdiklerini yavaştan yavaştan harekete geçirilmesi şarttır. Önemli olan her şey kontrol altında olmalıdır.Kontrolsüz davranış ve tutumlar sergilendiğinde yine o “Evde kal” konumunda kalabiliriz.
Hayat ne olursa olsun devam ediyor.Ekonomik paketlerde bazı ödemelerin ertelenmesi bir nebze fayda sağlasa da yine o ödeme senin üzerinde duruyor olması açıkçası fazla da bir şey de ifade etmez.Ekstradan hiç bir şey almasan bile mutfak masrafları,faturaların gelmesi rutin olarak her ayın kendine göre sabit bir gideri olduğu muhakkak kaçınılmazdır. Ufak çaplı ticaret sahibi olanlar bu süreçte daha da sıkıntıya düştüğü de bir gerçektir.Bankaların destek paketleri adı altında verdikleri kredi uzun süreli bir nefes almaya yaramayacağı anlaşılmaktadır.Sonuç olarak salgın öyle yada böyle herkesi olumsuz etkiledi.En kötüsü de belirsizliğin oluşudur.Normalleşme süreci nasıl olacak? Yine bir sıkıntı çıkar tekrar eder mi? Yeni dönemi nasıl kuracağız? Yasaklar neler? İş kalemleri değişecek mi? Hangi eski alışkanlıklarımızdan vazgeçeceğiz? Buna hazır mıyız? Ne zamana kadar bu devam edecek? Daha bunlar gibi onlarca sorular bulunmaktadır.
Tüm bunları yazıyoruz yazıyoruz da sonrada en başı sağlık diyerek konuyu kapatmak zorunda kalıyoruz. Evet en başı sağlık olup gerisi öyle yada böle bir türlü düzene girer inşallah diyelim.
Allah devletimize zeval vermesin.
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.