SON DAKİKA
Hava Durumu

BURSA’NIN SORUNLARINA GÖNÜLLÜ KATKI

Yazının Giriş Tarihi: 07.12.2016 09:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2016 09:43

Kısa adı BDK olan Bursa Düşlünce Kulübü’nün dün sabah Hünkâr Köşkü’nde bir toplantısı vardı.
17 Aralık’ta kongresini yapacak olan bu sivil toplum kuruluşu 2009 yılında İznik’te 23 kişi ile kuruldu.
Kurucu başkan Ercan Yakut, şu an Bursa’nın 17 ilçesinde de teşkilatlanmayı tamamladıklarını ve hatta Bursa dışına da açılarak 20 vilayette şube açtıklarını ifade etti.
Bununla da yetinmedi ve yurtdışı temsilciliğinin ilkini de Kıbrıs’ta açtıklarını belirttikten sonra yakında da Almanya/ Berlin şubesini açacakları müjdesini verdi.
Bir ara AK Parti İl Yönetimi’nde de yer alan Ercan Yakut, 42 yaşında olduğunu ve 35 seneden beri siyaset yaptığını ama bundan siyasetten emekli olduğunu ve sadece BDK için çalışacağını belirtti.
Kendisinin en yakın yardımcısı konumunda gördüğüm yine Sedat Yalçın döneminde AK Parti’de siyaset yapan Recep Güven de bu oluşumun içine katılmış.
Bir araştırma şirketi bulunan Recep Güven, basın komisyonu adına takdim edildiyse de bu komisyon başkanlığını gazeteci arkadaşlarımızdan Aysın Komitgan’ın üstlendiğini gördük.
Her türlü ideolojik saplantılardan sıyrılarak, Bursalılık bilinci ile hareket edip Bursa’nın sorunlarını tartışacak, Bursa’ya vizyon katacak projelere imza atmayı hedefleyen BDK’nın mensupları arasında, geçtiğimiz dönemlerde AK Parti Milletvekili A. Adaylarından Avukat Recep Acar, Dağder Eski Genel Başkanı Mustafa Bay, gazeteci Yüksel Baysal, Mustafa Gültekin, Suat Oktay Şenocak, Bilal Kayaaltı, Mustafa Eskin, İlyas Kavas, Beyhan Yıldırım, Halil Ağa gibi isimler de bulunuyor.
 ***
Toplantıda konuşan, kuruculardan ve Anayasa Komisyonu Başkanı Av. Recep Acar; kendi siyasi görüşlerimizden sıyrılarak, Bursa için yapılması gerenleri, Bursa için söz söyleyebilecekleri ortaya çıkarmak için kurulduklarını belirtti.
Bu bağlamda ilk olarak 2010 yılında engelli çocuklar için Barış Manço Kültür Merkezi’nde bir 23 Nisan etkinliği düzenleyerek işe başladıklarını daha sonra da Dörtçelik Çocuk Hastanesi’ndeki çocukların sorunlarını yerinde tespit edip kamuoyuna duyurduklarını dile getirdi.
Akabinde yeni anayasa çalışmalarına katkı koymak üzere çalışmalar yaptıklarını ve konu hakkında düşüncelerini açıklamaları için tanınmış siyasetçi ve hukukçuları Bursa’ya davet edip ağırladıklarını kaydetti.
 ***
Dünkü toplantıda, BDK’nın oluşturduğu komisyonlar hakkında da bilgi verildi.
Buna göre;
Anayasa Komisyonu Başkanı Av. Recep Acar,
Sağlık Turizmi Komisyonu Başkanı İlyas Kavas,
Kadın ve Gençlik Komisyonu Başkanı Beyhan Yıldırım,
Eğitim Komisyonu Başkanı Mustafa Bay,
Münazara Komisyonu Başkanı Halil Ağa,
Ar-Ge Komisyonu Başkanı Ebubekir Arslan,
Basın Komisyonu Recep Güven/ Aysın Komitgan olarak oluşturuldu.
 ***
Madem ki Bursa’nın sorunları tartışıp çözümler üretilmeye çalışılacak; bu komisyonlara öncelikli olarak çevre ve ulaşım gibi komisyonların da dahil edilmesi düşünülmedi mi acaba?
Ben, insanların taşın altına elini sokmaktan kaçındığı ülkemizde ve şehrimizde, taşın altına elini koyup ortaya çıkan başta Ercan Yakut olmak üzere, bu yapılanmaya destek veren arkadaşları tebrik ediyorum.
Bursa için fikri olan herkesin de bu işe destek verme mecburiyeti vardır.
Kenarda köşede kahvehane dırdırı yaparak Bursa’nın sorunlarına çözümler üretilemez.
Bu şekildeki ciddi oluşumlara destek vermeliyiz.
Bursa Düşünce Kulübü’nün üreteceği ciddi çözümlerin belediyelerimize de büyük katkı oluşturacağını düşünüyorum.
Hayırlı olsun.
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.