SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyükşehir'in Batum seferi!

Yazının Giriş Tarihi: 23.06.2017 18:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.06.2017 18:11

Balkan coğrafyasına yapılan onca yardımdan sonra şimdi Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yeni rotası Kafkaslar

Kadir Gecesini, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin büyük bir organizasyonu ile Gürcistan’ın Batum şehrinde bulunan Orta Cami’de geçirdik.

Batum’da “Türk Sokağı” olarak bilinen ve cami ile birlikte Türk lokantalarının da bulunduğu sahile çok yakın bir yer var.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ramazan boyunca buradaki lokantalarda Müslüman halka iftarlar verilerek iki ülke arasında gönül köprüsü kurulmuş..

Kadir Gecesi de Bursa’dan giden bir uçak dolusu misafire de Gürcü Müslümanlarla birlikte aynı yerde iftar verildi.

Başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti bazı Bursa milletvekilleri, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Başkanı Cemalettin Torun, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, (Osmangazi, Yıldırım, M.K.Paşa, Karacabey, Orhaneli yoktu).

M.K.Paşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile ise Yenişehir Havaalanı’nda polis kontrolünde beraberdik ama yeterli kimlik ibraz edemediği için çıkamamış onu da Batum’da öğrendim ve üzüldüm doğrusu.

İlahi Sadi başkan ya!…

 ***

Batum’da dikkatimizi çeken ilk şey yüksek gökdelenlerin yapılmış oluşu ve casinoların çokluğu.

Sahil şeridine konuşlanmış olan Batum’daki bu gökdelenleri ve diğer inşaatların da yüzde 90’ını Türk müteahhitler yapmış ve yapıyor.

Bizim ile birlikte Batum’a gelen MÜSİAD eski başkanı Ali Bayramoğlu’nun da Batum’da hotel, alışveriş merkezi ve rezidans şeklide yatırımları var.

Türkiye sınırına çok yakın olan Batum’a pasaportsuz normal nüfus cüzdanı ile de giriş-çıkış yapılabiliyor ama Türk parsı ile alışveriş yapılamıyor.

Bu yüzden de teleferiğe  binmek için AK Parti Orhaneli İlçe Başkanı Ali Aykurt’un kredi kartını kullandık.

Yanımızda Keles İlçe Başkanı Mehmet Keskin, Mudanya İlçe Başkanı Murat Ünal, Orhangazi İlçe Başkanı Mustafa Kaya da olduğu halde şehir içindeki teleferik ile yukarı çıkıp indik. Gerçekten de çok güzel bir manzara vardı her yer yemyeşildi.

 ***                

Gürcistan’da Müslümanlar da yaşamasına rağmen yönetim cami yapılmasına izin vermiyor.

Koskoca Batum’da bir tek cami varmış.

Cami yaıplması için Gürcü Müslümanlar Recep Altepe’den gece boyu yardım istediler ve Altepe de bu konuda BUSKi Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’yı görevlendirip 2 cami işini hemen ona zimmetledi.

Köy yerlerinde sıkıntı olmuyormuş ama şehirlerde cami iznine sıkıntı çıkarılıyormuş.

İzinleri almaları durumunda camileri yapacaklarını söyledi.

 ***

Batum Orta Cami’de iftardan sonra program vardı ve Kadir Gecesi en güzel bir şekilde idrak edildi. Programa katılanlar arasında Bursa Ulucami İmamı Tahsin Karanfil hoca bir vaiz ve Bursa Mihraplı Camii Müezzini de bulundular. Batum’daki program canlı olarak televizyondan da yayınlandı.

Teravih de aynı camide kılındı.

Teravihi kıldıran hocanın tadili erkâna riayeti Bursa’dan gelen misafirler tarafından takdirle karşılandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.