SON DAKİKA
Hava Durumu

MİLLİ SAVUNMA SANAYİ

Yazının Giriş Tarihi: 11.05.2020 23:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.05.2020 23:24

Türkiye uzun yıllar kendi milli savunma  sanayiini kuramamıştır.Bu yüzden de büyük sıkıntılar çekmiştir. 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında ABD’nin silah ambarosu uygulaması üzerine ne yapacağımızı şaşırmıştik. Çünkü gerekli techizat yetersizdi ve bu durum da vurucü gücümüzü olumsuz yönde etkiliyordu.Yıllar geldi geçti ve biz kısır siyasi çekişmeler yüzünden savunma sanayimizi kendimize yetecek bir şekilde oluşturamadık.
***
Birçok alanda olduğu gibi yerli savunma sanayiinde de Tayyip Erdogan ile birlikte bir arayış dönemine girildi.
Erdoğan milli savunma sanayii konusunda son derece kararlıydı. Artık dışa bağımlı bir savunma sanayii ile gidemezdik.  Bu durum güvenliğimiz açısından da kabul edilebilir bir durum değildi. Dışarıdan alınan bir uçağın komuta ve kontrol sistemlerine monte edilecek bir aygıtla pekala uçak hedef şaşırtması yaşayabilir, yanlış hedeflere yönelebilirdi.Pekâlâ elektronik sistemlerin yazılimlariyla da oynanabilirdi. 
Yine siparişlerini verdiğimiz uçak dahil birçok askeri techizat zamanında verilmedi.Türkiye’nin elini zayıflatmak için vurucü gücümüz üzerinde çeşitli tertip ve planlar uygulanabilir ve uygulanmıştır da zaten.
Türkiye’nin güçlenmesini istemeyen dış güçler ve onların yerli işbirlikçileri yerli savunma sanayiinin kurulmasına devamlı karşı çıkmışlardır.
Yerli ve milli bir lider olan Erdoğan bu konuda son derece kararlı bir duruş sergilemiş ve bu işi yapabilecek işadamlarını devamlı teşvik etmiş ve destek vermiştir.
Aksi halde ne Ethem Sancak Arifiye’deki tank ve palet fabrikasını kurmaya cesaret edebilir ve ne de Selçuk Bayraktar gibi mühendisler yerli İHA ve SİHALARİ hayata geçirip ordumuzun istifadesine sunabilirdi.
***
Şimdi siz bakmayın konudan anlamayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu gibi bazı istemezukçülerin oluşturduğu koronun sesini yükseltip, onu ona verdin bunu buna verdin diyerek işin içine fitne sokma çabalarına. 
Milli savunma sanayiinin kurulmasında kim elini taşın altına sokarsa onu desteklemek hepimizin boynunun borcudur.
Bu konuda gecesini gündüzüne katarak çalışanları gücendirmemeliyiz.
Yerli savunma sanayi mayası tutmuştur ve artık daha büyük hedeflere doğru yürünecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.