SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Bozbey hem sordu hem sorguladı..

Yazının Giriş Tarihi: 08.05.2024 11:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 11:19

31 Mart yerel seçimlerin ardından Büyükşehir Belediye başkanlık koltuğuna oturan Mustafa Bozbey, göreve başladığı günden itibaren Belediye’de ortaya çıkan mali tabloyu kamuoyu ile paylaştı.
Merinos kongre Kültür merkezinde İl Başkanı Nihat Altıntaş, CHP Milletvekili Orhan Sarıbal ve Partililerin katıldığı toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan  Mustafa Bozbey 25 dakika gecikmeyle de olsa samimiyet sınavından geçti.
Toplantı boyunca bir taraftan Belediyenin ve bağlı iştiraklerin mali yapısını anlatırken diğer taraftan da, yapısal değişikliklere kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi.
Bozbey “7,1 milyar ile başlayan 20 milyar ile devam eden borcun yapılan incelemeler sonucu 25 milyarı aştığını görüyoruz. Borçlar milyon milyon değil, milyar milyar artıyor. Bu para nerede harcandı?" diye sordu.
Seçimlerin ardından kazanmalarına rağmen göreve başlamasının geciktirilmesiyle bazı kişilerin tazminatlarını alarak istifa ettiğini,bu arada tayin yaptıranlar olduğunu,hatta içeride bir takım işleri sürdürenleri bildiklerini ve gerekeni yapacaklarını vurguladı.
Göreve gelir gelmez suya yüzde 25 oranında indirip yaptıklarını, tabelalara düzenleme getirdiklerini,yol kenarlarındaki otoparkları ücretsiz yaptıklarını Kayapa’daki katı atık depolama tesisinin çalışmalarına da son verdiklerini ifade etti.
Belediyedeki atamalar nedeniyle kendi mahallesinde gayri nizami siyaset anlayışıyla hedef tahtasına oturtulan Mustafa Bozbey,söz konusu atamanında iptal edildiğini açıkladı.
Hem sordu hemde sorguladı CHP’li Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Başkanı Mustafa Bozbey ve ardından ekledi;
“Daire başkanlarımızdan, şirket müdürlerimizden mevcut durumun tespitini öğrenmek için toplantılar yaptık, raporlar aldık. Günler süren toplantılar halen devam ediyor. Bu toplantılar neticesinde 15 iş günü içerisinde Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarının yüzde 60-70 civarında ulaşabildiğimiz şekilde tespitini yapabildik. Her geçen gün tespit edebildiğimiz borç büyümeye devam ediyor.Borç 7,1 milyar olarak açıklandı.Başkan Vekili aynı zamanda Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, borcun iştiraklerle 20 milyar lira civarında olduğunu belirtmişti.Ulaşamadığımız noktalar var, bu çalışmalar devam ediyor. Tablonun tamamı ortaya çıkınca bunu da kamuoyu ile paylaşacağız. Ulaştığımız borç bilgilerini Bursa Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ ve diğer iştiraklerimiz olmak üzere paylaşıyoruz.
Bursa Büyükşehir'in  borcu 10 milyar 309 milyon civarında. BUSKİ’nin borcuna baktığımızda 10 milyar 132 milyon lira. Bağlı şirketlere baktığımızda toplam olarak değerlendirdiğimizde yaklaşık olarak 4 milyar 635 milyon lira bir borç var. Acı ama gerçek tablo bu. 7.1 milyar ile başlayan 20 milyar ile devam eden sürecin 25 milyarı aştığını görüyoruz.”
Bozbey açıklamalarını ardından isim belirtmese de eski Başkan Alinur Aktaş’a sordu;
“Bu para nerede harcandı,Trafik sorunu mu çözüldü,Metro mu yapıldı,Büyük kentsel dönüşüm mü yapıldı, Bursa'nın planlama sorunu mu çözüldü,Bu paralar nereye gitti.”
Fazla ayrıntıya girmeden şunu ifade etmek istiyorum;
Başkan Bozbey’in açıklamalarına bakılırsa hiç de hoş olmayan bir durum ortaya çıkmış.Sanırım önceki dönem Başkan Alinur Aktaş’ın yeni Başkan Bozbey’in ortaya koyduğu iddialara verecek cevabı vardır.
Bekliyoruz!  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.