SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Mustafa Bozbey “Tansiyonu” düşürmek istiyor

Yazının Giriş Tarihi: 14.06.2024 12:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.06.2024 12:33

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Başkan Mustafa Bozbey " Genel değerlendirme" adı altında düzenlediği 2’nci basın toplantısıyla yaklaşık 40 günlük görev süresince yaptıklarını ve yapacaklarını kamuoyu ile paylaştı.

CHP Milletvekillerinden Nurhayat Altaca Kayışoğlu,ve Hasan Öztürk ve Genel sekreter yardımcılarıyla birlikte Daire Başkanlarının da katıldığı toplantıda Başkan Mustafa Bozbey göreve geldikten sonra ortaya çıkan mali tablonun 1.6 milyar arttığını, inceleme ve araştırmaların devam ettiğini söyledi.

Bu da şu anlama geliyor;

Ayrıntıdan kaçınsa da daha önce 25 milyar olarak açıklanan borcun 26.6 milyara yükselmesi ilerleyen günlerde tartışmaları da beraberinde getirecek. Bozbey müfettişlerin incelemelere devam ettiğini, “Kime ne ödenmiş. Nerelere hangi şirketlere para aktarılmış” sorularını cevabını hukuki süreçlerin başlamasıyla birlikte herkesin öğreneceğini söyledi.

Esasen konuyu geçiştirdi.

İlk toplantıda gündeme getirdiği konuların ayrıntısına girmeyerek “’Bu borca takılmıyoruz. Borçlar artsa da altından kalkarız, kalkacağız.’’ İfadeleri bir anlamda tansiyonun düşürülmesi olarak değerlendirildi.

Başkan Mustafa Bozbey her ne kadar “Polemiklerden uzak durmaya çalışıyoruz” şeklinde açıklamalarıyla tartışmalardan uzak durmaya çalışsa da, önceki dönem Belediye yönetime karşı yaptığı açıklamalar hafızalarda yerini koruyor.

“Belediyeden kamyonla evrak çıkarıldı. Elimizden görüntüler var. Bazı şirketlere yüklü miktarda para aktarıldı” şeklindeki iddialar hala cevabını bekliyor.Başkan bu iddialarına da açıklık getirmeyerek,uygulamalarda ortaya çıkan yanlışların olduğunu söylemekle yetinmeyi tercih etti.Bunu da Kurban Bayramına bağladı.

Bu süreçte Bursa Büyükşehir Belediyesinden Ana kucağı olarak adlandırılan,kendi ifadesiyle gündüz bakım evleri ile birlikte BUSMEK ve YKS kurslarının kapatılarak 3 bin civarında kişinin işten çıkarılacağı şeklindeki iddialardan rahatsızlık duyduğunu ifade etti Başkan Mustafa Bozbey..

Ve ardından ekledi;

“Bunlar maksatlı yayılıyor. Her biri yalan. Tam tersine, kapatmak bir yana sayılarını arttıracağız’’ diye konuştu. Her ne hikmetse Başkan Bozbey BUSMEK kurslarının özel bir firma tarafından organize edildiğini, Belediyenin her ay bu şirkete yüklü miktarda para yatırdığından bahsetmedi.

Yine ortak görüş; “Başkan tansiyonu düşürmeye çalışıyor.”

Başkan Mustafa Bozbey “Bütün şehir” kapsamında İlçeleri ziyaret ettiğini,”stratejik plan” kapsamında tüm İlçelerde yatırımların devam edeceğini vurguladı.

Toplantının ardından şunu cümleleri kullanmak sanırım yanlış olmaz.

Bakış açısıyla Başkan Bozbey “İnsan merkezli” çalışmaları ön plana almak istiyor. Mesela İznik için kolları sıvamış. Sosyolojiyi, tarihi, kültür tarihini, çok güzel harmanlayan insanların önünde sorunsuz yürümek istiyor. O nedenle volümün düşmesinden yana çaba sarf ediyor. Yaptığı üstü kapalı açıklamaları bunun işaret olarak değerlendiriliyor.

Bakın;

Meslek hayatımda hep güzelliklerin paylaşılmasından yana oldum. Esasen, konuları irdelerken de bizzat yaşanan tabloyu görmeden ya da belgelendirmeden muhataplarından gerçek bilgileri almadan yazmayı huzurlarına çıktığımız kalabalıklara ve bizzat okurlara hakaret olarak algılarım.

Başkan Mustafa Bozbey’in açıklamalarıyla noktayı koyalım;

Bayram süresince 24 saat yolcu taşınacak. 65 yaş üstü yaşlıların seyahatlerindeki sınırlama kalkıyor.Anneler; 0-4 yaş çocuklarıyla beraber ulaşımdan ücretsiz faydalanacak. Aylık 160 olan öğrencilerin biniş hakları 200’e çıkarıldı.

Son söz;

Ne mutlu, şahsında, sabır ve merakla Bursa’nın birikimiyle ilişki kurmaya gayret sarf eden, kültür zenginliklerimizin izini süren hakiki bir aydın tavrını müşahede ettiğimiz insanlara…

Hayırlı Bayramlar…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.