SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozbey’e açık çağrımızdır “Paşa çiftliğine dikkat”

Yazının Giriş Tarihi: 19.04.2024 11:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 11:39

Bu yazımı;kendini Bursalıyım diyen ve addeden bütün herkesin sağduyusunu bırakıyorum..
İstiyoruz ki Bursa ranta kurban edilmesin.
İstiyoruz ki,Bursa daha yeşil,daha yaşanılabilir bir kent olsun.
Bakın;
Şehircilik ve planlama anlamında Bursa'nın gidişatı hiçte normal değil.
Ve en önemlisi Bursa zaman zaman  yerel yönetim erklerinin yok sayıldığı Ankara merkezli uygulama planlarıyla karşı karşıya kalıyor.(Doğanbey TOKİ ortada)
MHP önceki dönem meclis üyelerinden Bursa sevdalısı Cemil Aydın gündeme getirmişti;
Demirtaş yolu üzerinde bulunan eski tütün depolarının bulunduğu arazi TOKİ’ye ardından  Nilüfer Vergi dairesinin bitişiğindeki Kültür Merkezi alanı olarak anılan arazinin İlbank’a satılarak Banka Bölge Müdürlüğü binası olarak uygulamaya konulması gibi…
Şimdi de aynı durum Paşa Çiftliği arazileri içinde geçerli..


Gelelim esas konumuza;
Yıl 2013 Paşa Çiftliği arazisinin bir bölümü iki hissedardan biri tarafından İller bankasına devredilmişti. Yine o dönem İller Bankası Genel Müdürlüğü bedelsiz olarak sadece emlak vergisi rayiç değeri (47.160) üzerinden alınan tapu masrafı olan 943.20 tl ödeyerek sahip olması tartışmalara konu olmuştu.
Hatırladığım kadarıyla konuyu İlk olarak o dönem Gazeteci Aysın Komitgan gündeme getirmiş,yine o dönem Bursa Milletvekili İlhan Demiröz’de meclise soru önergesi vererek ard arda sorular sormuştu.
“Söz konusu arazinin tamamını üzerine almadan,İller Bankası vatandaşın ortak geliştirme projesin niye kabul etmiştir..Ortak proje geliştirmek için başvuran arsa maliki ile banka hangi çıkarlar doğrultusunda nasıl bir proje geliştirmeye karar vermiştir.Bu protokol hangi tarihte kimlerle imzalanmıştır.Protokolün içeriği nedir.Arsanın sit alanı özelliğini tamamen kaybetmiş olduğu,ve üzerinde sadece “Termal faaliyet” gözlendiği sonucuna nasıl ulaşılmıştır.Bir arazi de tarımsal faaliyet yürütülmesi gereksiz mi görülmüştür.İller Bankasının bu araziyi alması ne anlama gelmektedir” gibi sorulara dönemin Bayındırlık  Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın cevabı hiç de göz ardı edilecek gibi değildi..


Paşa Çiftliği Doğal sit alanından çıkarılmış..(Detay Bakanlığın TBMM’de verdiği cevap metninde)


Aradan yıllar geçti..
Dönemin CHP Milletvekili İlhan Demiröz tarafından Ankara’ya taşınan konu ilerleyen yıllarda,eski MHP Osmangazi Belediye Meclis üyesi Cemil Aydın tarafından hep sıcak tutulmaya çalışıldı…Bugün gelinen noktada ise bir oldu bitti yaşanması kaçınılmaz hale geldi.
Bir sonraki yazıda hem CHP’li  İlhan Demiröz’ün  hem de yıllardır bu konuyu takip eden MHP’li Cemil Aydın’ın da görüşlerin alarak konuyu irdelemeye devam edeceğim.
Şimdi gelinen noktada;
Başkanlık koltuğuna henüz oturan hem Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın'ın hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in acil konuyu araştırma zarureti doğmuştur..
Söz konusu arazi üzerinde ne yapılıp yapılmayacağına yerel yönetim dinamikleri karar vermelidir.(Yunuseli yoluna bakmak yeterli)
Kısaca ne olacaksa yada olmayacaksa Bursa karar versin..
Bursa yeniden ranta kurban edilmesin..
Almanların çok güzel bir sözünü aklıma düşüverdi: “Sürüden bir tane koyun çaldığın zaman adına hırsız derler, ama sürüyü toptan “götürdüğün” zaman adına ticaret derler.”

Böyle bir Ticaret Bursa'ya kaybettirir..
O nedenle Başkan Bozbey’e çağrımı yineliyorum;
“Paşa çiftliğine dikkat”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.