SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu şehir “Eğitimle” yol alırken, “Kültür ve Sanatla” özünü bulur.

Yazının Giriş Tarihi: 30.06.2024 08:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.06.2024 08:52

Bursa'nın “yerelden-ulusala” doğru kulaç atmaya çalıştığı bir dönemde şehrin dört bir yanında kültür ve sanat coşkusu yaşanacak. 62’ncisi düzenlenecek olan Bursa Festivali kapsamında Bursalı sanat severler birbirinden ünlü sanatçılarla buluşacak.

Siudy Garrido Flamenko Topluluğu ve Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası konseriyle 5 Temmuz’da başlayacak festival 31 Temmuz’da Büyük Ev Ablukada konseri ile sona erecek. Bu sürede Bursa önemli organizasyonlara da ev sahipliği yapacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından düzenlenecek 62’nci Uluslararası Bursa Festivali’nin tanıtım toplantısında Gazetecilerle bir araya geldi.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Şafak Baba Pala, BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Metin Atış, BKSTV Genel Sekreteri Fehim Ferik, BKSTV Yönetim Kurulu, sponsor firmaların temsilcilerinin de yer aldığı toplantıda Festival programın içeriği hakkında bilgi verildi.

Başkan Mustafa Bozbey,Bursa'nın kültürel ve sanatsal birikimini daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla bu tür etkinliklere büyük önem verdiklerini ifade ederek “Festival süresince gerçekleştirilecek konserler, gösteriler ve yarışmalar ile Bursa’nın dört bir yanı kültür ve sanatla buluşacak” ifadeleri ayrı bir önem taşıyordu.

Anlaşılan festival süresince ve halk dansları yarışmasında bir taraftan açık hava tiyatrosu yine ful çekmeye devam ederken, halk dansları toplulukları tarafından ilçelerde gösteriler devam edecek.

Şüphesiz; bu kentin sesini duyurabileceği, kültürünü dünyanın en ücra noktasına kadar iletebileceği böylesi güzide Organizasyonlara Bursa’nın her zaman ihtiyacı vardır.

Özellikle yapılan basit organizasyonlarla, kendini kaf dağlarında sırça köşklerde görenlerin aksine bu şehirde uzlaşı kültüründen yana tavır koyarak Bursa’ya hizmette riya olmaz felsefesini kendine düstur edinen insanların başarısının mutlaka siyaseten bir karşılığı olacaktır.

Bizler de ,bu kentin makûs talihini yenme adına yapılan her türlü sosyal ve kültürel etkinliklere, projelere ve oluşumlara destek olmaya devam edeceğiz.

Bu kentte yaşayan herkes “Ben bu şehir için ne yapabilirim” düşüncesini taşımak zorundadır.. Yapılan çalışmalara destek olmak zorundadır.
Böylesi durumlar da siyaset ikinci plana atılır,kişisel çıkarların hesabı yapılmaz.

Defalarca söyledim, söylemeye devam edeceğim;

“Bu şehir ancak eğitimle yol alır, kültürle özünü bulur” sözü ortak paydamızı ifade eder.

O yüzden Uluslararası Bursa Festivalini,Uluslararası Halk dansları yarışmasını önemsiyorum destekliyorum.

Kişisel çıkarlardan çok bu şehrin çıkarlarını ön plana alan ve gerçekten bu şehrin gelişimine katkı koyan insanları da ayrı bir yere koyarak şunu ifade etmek istiyorum;

“Gazeteci olarak, bürokrat olarak, akademisyen olarak, işadamı ve sanayici olarak Festival benzeri etkinliklere vereceğiniz çok küçük bir maddi veya manevi destek bu tür geleneklerin yaşaması adına çok çok önem arz etmektedir.

Bu şehre katkı koyanları, bu şehrin sesi ve kulağı olanları ve bu şehrin öz kültüründen,dünya kültüründen bizleri haberdar edenleri çok ama çok takdir ediyoruz.Tabi ki bu ekibin ufkunu açan gizli kahramanları da..”

Bakın;

Başkan Mustafa Bozbey’in kullandığı şu ifadelerde ayrı bir önem arz ediyor;

“Festival etkinlikleri sadece şehir merkezinde değil, Bursa'nın farklı ilçelerinde organizasyonlar yapılacak. Kentin her köşesinde sanatın ve kültürün izleri hissedilecek. Bu bağlamda, Gemlik, İznik, Orhangazi ve diğer ilçelerde de çeşitli etkinlikler planlandı.”

Anlaşılan, festival süresince yapılacak etkinliklerle, Bursa’nın kültürel mirası daha da zenginleşecek ve şehir, Türkiye’nin sanat ve kültür merkezi olarak anılmaya devam edecek.

Neticede;

Bursa Festivali, şehre sanatı ve kültürü getirecek, yerli ve yabancı misafirlerle birlikte dolu dolu geçecek bir etkinlik dönemi sunacak. Bu tür festivaller, sadece eğlence değil, aynı zamanda kentin tanıtımı ve kültürel mirasının korunması açısından da büyük önem taşır.

Kolay gelsin..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.