SON DAKİKA
Hava Durumu

Seçim sonrası “Rakamlar” ortada Şimdi,Bursa’yı konuşma vakti…

Yazının Giriş Tarihi: 28.04.2024 14:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.04.2024 14:07

Her şeye rağmen bu kentte yapılacak her yatırımın,her proje  bu kentin geleceğini olumlu yada olumsuz etkileyecektir.Bu nedenle hangi siyasi partiden hangi siyasi düşünceden olursa olsun konsensüs sağlanarak atılacak adımlar bu kentin hayrına olacaktır.
Esasen,amaç güzel düşüncelerin ılık rüzgarlarında insanların huzur içinde yaşamasına katkı sağlamaktır.
Bu nedenle olumsuzları dillendirirken,satır aralarında kılıçlı ifadeler kullanmaktan haz aldığımızı kimse söyleyemez.Bu kentin sorunları üzerinde tespitler yaparak paylaşmanın,hatta yanlışların önlenmesine katkı sağlamanın topluma faydalı olduğuna inananlardanım..
Bursa için hayati önem taşıyan farklı konuları irdelemenin getirileri de her zaman olumsuzlukların üstesinden gelecektir.
Seçimlerin ardından Ak Partinin Büyükşehirlerde Belediye seçimlerini kaybetmesi,yıllar sonra Bursa’da CHP Başkan Bozbey’in koltuğa oturması özellikle karşı blokta tartışılmaya devam ediyor.
Aradan bir ay geçmesine rağmen hala konuşulup,tartışılıyor olması okullarda müsamere konusu bile olabilir.
Hem Cumhur İttifakı kanadında hem Millet ittifakı kanadından anlaşılan tartışmalar 2028 seçimlerine kadar devam edecek.
Bursa ekseninde Ak Parti kendi içinde öz eleştirisini yapıyor.Bazı kesim yanlış adaylarla seçimlere gidildiğini,bazı kesimler ise ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara bağlıyor seçim yenilgisini…
Her ikisi de sonuca etki etmiş olabilir..
Ak Parti cenahında tartışılan diğer bir konu ise atılabilecek adımlar.Bazıları değişimden söz ederken bazıları ise Partinin fabrika ayarlarına geri dönmensinin kaçınılmaz hale geldiğini işaret ediyor.
Peki Ak Parti yeniden aynı konuma getirilebilir mi?
Bakın;
Geçen hafta bir anket yayınlandı.
Bugün seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır..26 İlde yapılan bu ankette çıkan sonuç hem Ak parti hem de CHP açısından düşündürücü..
AK Parti'nin oy oranı yüzde 32.2, CHP'nin oy oranı ise yüzde 26.5 olarak belirlenmiş.
Aynı ankete göre,Ak Parti 32.2 ile birinci parti, CHP ise yüzde 26.5 ile ikinci parti olarak görünürken,yine aynı ankette MHP’nin oy oranı yüzde 9.8, DEM Parti'nin oy oranı yüzde 9.1, İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 5.6, Yeniden Refah Partisi'nin oy oranı ise yüzde 4.5 oy oranına sahip.
Görünen tabloya bakıldığında,Ak Parti de kısmen oy kaybı yaşanmış olsa da her iki parti mevcut oyunu korumayı başarmış.Bir çok şehir’de olduğu gibi 22 yıldır Bursa’da iktidar olan Ak Parti’ye seçmen esaslı bir uyarı yaparak sandığa gitmemiş.Dolayısıyla mecliste çoğunluğu Ak Partiye veren vatandaş,Başkanlık koltuğuna CHP’den Mustafa Bozbey’in oturmasının önünü açmıştır.

Bugün ise;
Seçimlerin ardından,merkez ilçelerde Erkan Aydın,ziyaretçi kabulünü sınırlı tutarak ikinci etap için kolları sıvamış.Polemik den  uzak atamalarda verdiği isabetli kararların sanırım önümüzdeki günlerde sonuçlarını görmeye başlayacağız.
Nilüfer’de ise Şadi Özdemir’in sürece sıkıntılı başladığı söylemek sanırım yanlış olmaz. Kurmay ekibinin işbaşı yapmasına Belediyenin mali yapısındaki sıkıntılar,çalışanların maaşlarının parca parca ödenmesi “Hadi başlayalım” diyebilmen nin önünde en büyük engel olarak görülüyor.
Sanırım seçimlerin ardından yeniden koltuğa oturan Ak Parti Belediye başkanı Oktay Yılmaz ise seçilen Başkanlar arasında en rahat olanı.İktidarın Bursa'daki en Büyük Belediyesinin Başkanı olarak görev yapmaya devam edecek.Projelerinde aksama yok.(Kentsel dönüşüm başta olmak üzere) .Belediyenin mali yapısında sıkıntı yok.Takviye atamalarla yoluna devam ediyor.
Başkan Bozbey ise kendi döneminde birlikte çalıştığı isimleri Büyükşehir'e transferi sürdürüyor. Tarım A.Ş’nin Genel Müdürlüğüne Sedat Akar’ı,Genel Sekreter yardımcılığına da Mehmet Yıldız’ın atamasının yaparak isabetli bir karar verdi.Atamalar devam ediyor.Belediyenin mali yapısıyla ilgili önümüzdeki, günlerde detaylı bir açıklama yapacağı ifade ediliyor.
Sonuç olarak,şunu ifade etmek istiyorum;
Bursa’da sorunlar her geçen gün katlanarak büyüyor. Bir an önce yola çıkılmalı. Ziyaret kabulleri bir an önce tamamlanmalı.O zaman Bursa'yı detaylı konuşabiliriz..
Bu benim değil vatandaşın talebi…
Biz sadece aracıyız…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.