SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Alinur Aktaş’a Operasyon mu çekiliyor?

Yazının Giriş Tarihi: 04.12.2019 20:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2019 20:47

Bu şehirde öyle olaylar yaşanıyor ki,mümkün mü sessiz kalmak.
Gündeme taşıdığımız konular,her kesim tarafından ilgiyle izleniyor,hatta yazılarımıza destek amaçlı belge bilgi yağıyor.. 
Bursa’da ahlaki erozyonun yaşandığı masaj salonları,günlük kiralık evleri gündeme taşımamız toplum tarafından kabul gördü ki,bu tip yerlere kısıtlama getirildi..
Nilüfer eski Belediye başkanı Mustafa Bozbey taraftarlarının veliahdı Turgay Erdem’e yönelik düşürme hareketini deşifre etmemiz,ardından Nilvak dosyasını kamuoyu ile paylaşmamız özellikle CHP’liler tarafından ilgiyle takip edildi  ve Bozbey,CHP’nin  delege seçimlerinde kendi mahallesinden delege listesine bile yazılmadı.
Yine Bursa gündemini uzun süre meşgul eden,kaçak olduğu iddia edilen villanın yıkılmasına olan itirazımızda ne kadar haklı olduğumuz gerçeği ortaya çıktı.Her ne kadar başta Başkan Alinur Aktaş bize gönül koysa da,CHP’lilerin eline koz verilmiş oldu.
Bursa’da yıkım kararı verilen ancak yıkılamayan onlarca kaçak binanın yıkımının gerçekleşmesi için CHP’liler düğmeye bastı.Bunun ilk işaretlerini zaten CHP meclis üyesi Osman Ayrandili mecliste vermişti..
Gündeme taşıyarak toplumun izanına bıraktığımız konuların akislerini bugün ilgiyle izlemeye devam ederken,kapsama alanımıza bu defa Büyük Şehir Belediyesi Zabıta daire Başkanı Esat Yalman ve muhteşem 4’lü olarak adlandırılan şube müdürleri girdi..
Evlere şenlik olaylar yaşanıyor Zabıta daire Başkanlığında.
Kısaca anlatalım;

Rahmetli Süleymen Demirel gibi defalarca gidip gelen Esat Yalman,15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında açığa alındı.Yaklaşık 1,5 yıl sonra mahkeme kararıyla görevine geri dönünce yeniden kendi ekibini kurarak harekete geçti.
Ne mi yaptı?

Zabıta da onca komiser varken,hemşerisi komiser yardımcısı Yaşar Özdemir’i önce trafik zabıta amiri,ardından da Trafik zabıta müdürü yaptı..
Süleymancılar cemaatine yakınlığı ile bilinen,ve yine bu cemaat tarafından her yıl düzenlenen kermeslerde döner ustası olarak ocağın başına geçen (yakını olduğu iddi edilen) Süleyman Alper’i Denetim Şube Müdürü koltuğuna oturttu.

Seçim döneminde,Başkan Alinur Aktaş’a karşı kurum içindeki söylemleriyle tepki çeken Komser Abdullah Acar’ı da mobil ekipler karakol amiriliğine getirdi.
Buraya kadar her şey normal diyebilirsiniz?
Ama öyle değil..
Başkan Alinur Aktaş’ın “Gönül Belediyeciliği” diyerek çıktığı yol,bugünlerde bu muhteşem dörtlü tarafından “zulüm Belediyeciliğine” dönüştürülmek isteniyor.
Özellikle seçim döneminde Başkan Aktaş’a destek veren,bu desteğini televizyonlarda ve sosyal medya üzerinden paylaşan esnafa baskı üstüne baskı kuruluyor.Alinur Aktaş’ı siyaseten yıpratmak için adeta birileri düğmeye basmış..
Esat Yalman ve Abdullah Acar üzerinden kahramanlık yazıları yazdırılarak,başkanlık makamına postalanıp, her şey yolundaymış gibi gösterilmeye çalışılsa da,kayıtlar ortada 31 Mart seçimlerinden sonra esnafa yağmur gibi cezalar yazılmaya başlandı.
Bu yetmiyormuş gibi,daha büyük tepki oluşsun diye, Belediye zabıta yönetmenliğinin,7’ye 12’nci maddesi, (işyerini 3 gün,devamında 2 katı kapama cezası) verilmeye başlandı.
Oysa,Esat Yalman’ın daha önce gidip geldiği dönemlerde 7’ye 12 uygulanmazken,şimdi ne oldu da,özellikle Başkan Alinur Aktaş’a oy veren esnaflara bu işyeri kapatma uygulanıyor..
Yoksa Başkan Alinur Aktaş’ın kendi yönetiminde bulunan kurum yöneticileri tarafından Operasyon mu çekiliyor?
Ortak kanı şu:
Başkan Alinur Aktaş,siyasetten itibarsızlaştırılarak,bir sonraki seçim için,yüzde 2,5’luk oy farkı bu baskılar yapılarak,kapatılmaya çalışılıyor.Bu iş içinde Abdullah Acar bizzat görevi üstlendiği iddia ediliyor.
Şimdi,Esat Yalman’a birkaç sorum olacak…
Binlerce caddenin sorumluluğu,Büyükşehir’de olduğu halde neden, operasyonlar sadece Osmangazi bölgesinde yapılıyor.Nilüfer,Mudanya yada Gemlik ilçelerinde cadde üzerinde işgali olanlara karşı kaç uygulama gerçekleştirildi.
Ak Parti zarar görsün,Başkan Alinur Aktaş tepki çeksin diye Osmangazi özel olarak mı seçiliyor…
Abdullah Acar,teşkilat içerisinde “AKP’yi ben bitireceğim,Alinur Aktaş’a 2024 seçimlerini ben kaybettireceğim” diyerek dolaştığı iddia ediliyor.Bu yetki ve salahiyeti bu zatı muhtereme kim veriyor?
Teşkilat içinde onca komiser varken,komiserlik sınavını bile kazanamadığı halde trafik şube müdürü yaptığın ve 3 ay soruşturma geçiren Yaşar Özdemir,korsan ve kaçak servis taşımacılığı yapan kaç hemşerinizin aracını bağlamış yada ceza yazmış mıdır?
Sorularımız ilerleyen günlerde artarak devam edecektir..
Ancak şunu ifade etmek istiyorum..
Kapsama alanımızdasınız..
Gariban insanların üzerinden elinizi çekmediğiniz sürece kapsama alanımızdasınız..
Yaptıklarınıza bakarak “Yasaların güçü garibana mı yetiyor” ifadeleri ortadan kalkmadıkca kapsama alanımızdasınız..
Ak parti ve Alinur Aktaş’a zarar vermeye devam ettiğiniz sürece kapsama alanımızdasınız..
Çünkü biz kamu görevi yapıyoruz..
 
Not:Önümüzdeki günlerde kimlere kıyak yapılıyor.Kimlere zulmediliyor.Başkan Alinur Aktaş bu kuruma müdahale eder mi? Genel sekreter Ulaş Akan’ın tavrı ne olacak?
Yaptıkları her zulmü “Başkan Alinur Aktaş’ın talimatı” diyerek topu taca atmaya çalışan Esat Yalman,icraatlarına devam edecek mi?Tüm sorular cevaplarını yine bu sütunlarda bulacak.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.