SON DAKİKA
Hava Durumu

BTSO Başkanı Burkay TOBB yönetiminde “Alkışlıyorum”

Yazının Giriş Tarihi: 02.06.2023 14:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.06.2023 15:02

Ülke ekonomisinde yaşanan sıkıntılar ve piyasalardaki dolar baskısına rağmen Bursa iş dünyasının önünü açmak için mücadele veren BTSO’nun Başkanı İbrahim Burkay TOBB yönetim kurulu üyeliğine seçildi.
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ndeki önceki gün yapılan 79. Genel Kurul'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanlığına, yeniden Rıfat Hisarcıklıoğlu seçilirken BTSO Başkanı İbrahim Burkay'da yeni yönetimde yer alması Bursa açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi..
Bursa hem tarihi mirası hem de doğal güzellikleri açısından son derece zengin bir şehir. Türkiye’nin ikinci büyük  ihracatçı kenti. Bugün tek başına 121 ülkeden daha fazla ihracat yapıyor. İhracatta 4 dolarlık kilogram başına birim değerine ulaşan ve 8 milyar dolarlık dış ticaret fazlası vererek tüm Türkiye’ye ilham kaynağı oluyor ve örnek olarak gösteriliyor..
Bakın,
BTSO Başkanı İbrahim Burkay,Türkiye ekonomisinin darboğaza girdiği bir dönemde hiç boş durmadı.Pandemi döneminde bile yeni iş alanlarının açılması, istihdam sağlanması,İhracatı artırmak ve  İş insanlarının dünyanın dört bir yanına mal satmaları için çaba sarf etti.Mücadele etti..Esasen Ülkenin geleceğine değer kattı.
İş dünyasının çatı kuruluşu olarak değerlendirilen TOBB yönetiminde  İbrahim Burkay’ın yeniden görev almasının bu dönemde ayrı bir önemi var.Yönetime davet edilmesini de bugüne kadar ortaya koyduğu duruşun bir yansıması olarak değerlendiriliyor.
BTSO’nun kent ekonomisine yönelik hayata geçirdiği projelerin ülke ihracatına, istihdamına ve katma değerli üretimine büyük güç katığı bir gerçek.Global ekonomik krize rağmen projeler ve Fuar Organizasyonları ile Bursalı iş insanlarının yurt dışı çalışma alanlarına katkı sağlamış sağlamaya da devam ediyor.
Başkan İbrahim Burkay iş insanlarına yönelik bir toplantıda kullandığı ifadeler hala hafızalarda tazeliğini koruyor;
“Dünyada artık ülkelerin değil, şehirlerin ve bölgelerin rekabeti var. BTSO olarak Bursa'ya rekabet avantajı kazandırmak için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Göreve geldiğimiz 2013 yılından bu yana TEKNOSAB, BUTEKOM, Model Fabrika, BTSO MESYEB ve BUTGEM gibi projelerimizle Bursa’nın rekabetçiliğini güçlendirmeyi amaçlıyoruz.”
Bu noktada önemli başarılara da imza atılmış..Belirlenen ortak hedeflere adım adım yaklaşılmış.Gelinen noktada  Bursa ekonomisinin dönüşümü ve BTSO’nun yürüttüğü 60’a yakın proje Bursa için iş dünyası için farklı bir anlam ifade ediyor. Bursa’da bu projelerle hazırlanan güçlü altyapı, Türkiye’nin otomobili TOGG’un üretimi için Gemlik’in tercih edilmesini sağlamış.Bunu kesinlikle Bursa’nın hak ettiği bir yatırım olarak değerlendiriyorum.
Kısaca,bu süreçte BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve ekibinin bir “vizyon” ortaya koyması gözlerden kaçmamış ve TOBB yönetiminde yer almıştır.
Son olarak şunu ifade etmek istiyorum;
BTSO Başkanı Burkay’ın ekonomiye dair,ülke gerçeklerine idealist yaklaşımı Bursa’nın ve BTSO’nun önemini de bir kez daha ortaya koymuştur.
Bizimde söyleyeceğimiz tek kelime var; Hayırlı olsun

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.